В редакцията се получи отговор на запитване до БДЖ – Товарни превози, която стопанисва разграбван от роми държавен имот в Димитровград, за който писа Биволъ.

Държавното предприятие няма „производствена необходимост“ от сградите на бившето ремонтно депо за контейнери и се е обърнало към община Димитровград да ги разруши – става ясно от писмото.

Обектът се обхожда от фирмата, която охранява имуществото на БДЖ в Димитровград, твърдят още от централата на БДЖ – Товарни превози. В София имали информация, че ромите, които са заснети да отнасят строителни материали от сградата, всъщност събират метални отпадъци.

Снимки от Google Street View от миналата година показват, че за няколко месеца сградите са останали без покрив и е започнало разрушаването и изнасянето на зидарията.

Разследването на Биволъ показа, че е разрушена и съседна сграда, която преди три години е била продадена от БДЖ – Товарни превози на частна фирма. Фирмата впоследствие фалира и сградата е запорирана от Банка ДСК. Държавните железници все пак са взели 190 000 лв за този имот. Не става ясно защо не са организирали търг и за другите сгради с отпаднала производствена необходимост, а са ги зарязали на разтерзание от предприемчиви местни жители.

Capture-2013-04-10-at-15.31.02

Capture-2013-04-10-at-15.31.15

***

Радваме се, че стигнахте дотук. Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика.

Платете Данъкъ Биволъ!

Можете да се включите с PayPal, банкова карта (Visa или Master Card), Epay.bg, в брой през EasyPay, през банкомат с B-Pay или с банков трансфер. Приемаме и криптовалутен данъкъ в биткойн или друга криптовалута.