#BSPLeaks Best Hits

by Екип на Биволъ

Някои любопитни моменти от опорните точки, анализите и тезите на БСП, публикувани в края на 2013 г. в колекцията БСП-лийкс на сайта Balkanleaks.eu

Моника Йосифова диктува мълчанието на медиите:

Анализ от 2012 г. разкрива притесненията в “Гоцевия клан” на социалистите от ролята на Моника Йосифова: “Втори момент е осветяването на Йосифова като фактор, който има силата да диктува мълчанието на част от медиите – при подобно осветяване неминуемо ще се чуят и още неща около нейната дейност (тук е възможно да се напомнят за паричните потоци около Деня на Независимостта през 2008 г., както и прословутия „еврейски” екип от ПР консултанти). Съществен е въпросът (адресиран не само към М.Й.) как е възможно ПР бизнесът у нас да е стигнал нивото, в което поръчва съдържанието на медиите и служи за управление на паричните потоци”

https://www.balkanleaks.eu/bspleaks/Analysis-R1.mbox/0026.html

Шаренкова: Църквата е територия на БСП

“обществената територия, върху която традиционно се простира влиянието на българския социализъм: синдикати, кооперативни съюзи, Българска православна църква, еколози, нови леви, студентски съюзи, спортни организации, национални малцинства.”

БСП си отглежда “калинки”

“Кампанията на БСП създаде впечатлението за нови лица, внедрявайки в листите, и съответно – в политиката, на млади хора, които обаче засега нямат качествата за такава роля, част от които тепърва ще се проявяват публично в негативна светлина. Може да се проследи и възможността част от тях в бъдеще да напуснат неудовлетворени парламентарната група, а друга част – да бъдат осветени като своеобразни Калинки в управлението.”

https://www.balkanleaks.eu/bspleaks/Analysis-R1.mbox/0000.html

БСП при Тройната коалиция се възмущава, че братя Галеви и други следствени лица се кандидатират за избори:

ОПОРНИ ТОЧКИ – БАНДИТИ В ПАРЛАМЕНТА

Българската социалистическа партия е силно притеснена от зачестилата злоупотреба със законовото право на следствени лица да се кандидатират за Европейския и Националния Парламент, за да избегнат или забавят действията на правосъдната система срещу тях.

Вече сме свидетели на няколко лица, включително скандалния дупнишки бизнесмен Пламен Галев, скандалния общински съветник от Варна Веселин Данов и неговия син, обвиняваният в източването на „Кремиковци” и ЦСКА Александър Томов, да ползват тази възможност. Не е изключено те да бъдат последвани от други хора със съмнително минало и настояще, които са разследвани за едно или друго престъпление. БСП не може да се меси в делата на съдебната система и да отсъди дали тези лица са виновни или невинни. Но нас ни тревожи, че към Парламента, който е стожер на законността, са се устремили хора, в чието добро име има определени съмнения. Тревожи ни, че изборния процес се опорочава, когато изборите се ползват не за сблъсък на идеи и платформи, на силни личности и специалисти, а като форма за избягване на следствени действия и наказателна отговорност. Това принизява изборите и политиката изобщо в очите на обществото, на милиони честни български граждани.

Пеевски работи за ГЕРБ

Дилян Пеевски – депутат от ДПС, стои зад основна част от вестникарския пазар у нас, който работи за управляващата ГЕРБ, а дискретно и за ДПС. Той е символ на определен задкулисен канал за връзка между ДПС и ГЕРБ, който дава възможност да се предполагат определени договорки между тях за тактиката им на изборите. За тази топла връзка показател е и готовността на Борисов да реагира по съответен начин позитивно на исканията на тютюнопроизводителите – главно привърженици на ДПС и в същото време да готви приватизация на “Булгартабак”. Предложението за приватизация е направено така, че да задоволи исканията на избирателите на ДПС. Изборът на купувач ще става не на основата на предложената от него цена, а в зависимост от готовността му да купува тютюн от тютюнопроизводителите. ГЕРБ предлага параметри на сделката, от която печелят избирателите на ДПС и така си осигурява в перспектива тяхна подкрепа. Неслучайно в публичното пространство прозвучаха съмнения за предизборна политическа сделка.

Из Анализ на политическото поведение на опонените и позициите на БСП (Март – Април 2011) изготвен от работна група с ръководител Красимир Премянов. Вижте пълния текст на анализа тук.

***

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук. Dear Friends, glad to see you finished reading the article.

Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика. If you find this article usefull, you can support our efforts to keep doing independent investigative reporting.

Платете Данъкъ Биволъ! / Pay Bivol Tax!

Въведете сума по избор и номера на Вашата кредитна или дебитна карта. Изберете дали да ни подкрепите еднократно или всеки месец:

Подкрепа за Биволъ

Support Bivol
Or enter your payment details below

Биволъ не записва и не съхранява номера на Вашата банкова карта. Плащанията се обработват през системата Stripe. Ако използвате Apple Pay или G-Pay и виждате съответния бутон, можете да кликнете директно на него, без да въвеждате номер на картата. Bivol is not keeping track of your card number. We relay on Stripe for card, Apple Pay and G-Pay processing.

Можете също да се включите с ЕДНОКРАТЕН ДАНЪК през PayPal или Epay/банков превод или със СМС, или да станете един от нашите редовни, МЕСЕЧНИ ДАНЪКОПЛАТЦИ Научете повече за Данъкъ Биволъ тук.

You can also support us with ONE TIME TAX through PayPal, or become one of our regular, MONTHLY TAXPAYERS .

This post is also available in: English

Вижте също / Read Also