Някои любопитни моменти от опорните точки, анализите и тезите на БСП, публикувани в края на 2013 г. в колекцията БСП-лийкс на сайта Balkanleaks.eu

Моника Йосифова диктува мълчанието на медиите:

Анализ от 2012 г. разкрива притесненията в „Гоцевия клан“ на социалистите от ролята на Моника Йосифова: „Втори момент е осветяването на Йосифова като фактор, който има силата да диктува мълчанието на част от медиите – при подобно осветяване неминуемо ще се чуят и още неща около нейната дейност (тук е възможно да се напомнят за паричните потоци около Деня на Независимостта през 2008 г., както и прословутия „еврейски“ екип от ПР консултанти). Съществен е въпросът (адресиран не само към М.Й.) как е възможно ПР бизнесът у нас да е стигнал нивото, в което поръчва съдържанието на медиите и служи за управление на паричните потоци“

https://www.balkanleaks.eu/bspleaks/Analysis-R1.mbox/0026.html

Шаренкова: Църквата е територия на БСП

„обществената територия, върху която традиционно се простира влиянието на българския социализъм: синдикати, кооперативни съюзи, Българска православна църква, еколози, нови леви, студентски съюзи, спортни организации, национални малцинства.“

БСП си отглежда „калинки“

„Кампанията на БСП създаде впечатлението за нови лица, внедрявайки в листите, и съответно – в политиката, на млади хора, които обаче засега нямат качествата за такава роля, част от които тепърва ще се проявяват публично в негативна светлина. Може да се проследи и възможността част от тях в бъдеще да напуснат неудовлетворени парламентарната група, а друга част – да бъдат осветени като своеобразни Калинки в управлението.“

https://www.balkanleaks.eu/bspleaks/Analysis-R1.mbox/0000.html

БСП при Тройната коалиция се възмущава, че братя Галеви и други следствени лица се кандидатират за избори:

ОПОРНИ ТОЧКИ – БАНДИТИ В ПАРЛАМЕНТА

Българската социалистическа партия е силно притеснена от зачестилата злоупотреба със законовото право на следствени лица да се кандидатират за Европейския и Националния Парламент, за да избегнат или забавят действията на правосъдната система срещу тях.

Вече сме свидетели на няколко лица, включително скандалния дупнишки бизнесмен Пламен Галев, скандалния общински съветник от Варна Веселин Данов и неговия син, обвиняваният в източването на „Кремиковци“ и ЦСКА Александър Томов, да ползват тази възможност. Не е изключено те да бъдат последвани от други хора със съмнително минало и настояще, които са разследвани за едно или друго престъпление. БСП не може да се меси в делата на съдебната система и да отсъди дали тези лица са виновни или невинни. Но нас ни тревожи, че към Парламента, който е стожер на законността, са се устремили хора, в чието добро име има определени съмнения. Тревожи ни, че изборния процес се опорочава, когато изборите се ползват не за сблъсък на идеи и платформи, на силни личности и специалисти, а като форма за избягване на следствени действия и наказателна отговорност. Това принизява изборите и политиката изобщо в очите на обществото, на милиони честни български граждани.

Пеевски работи за ГЕРБ

Дилян Пеевски – депутат от ДПС, стои зад основна част от вестникарския пазар у нас, който работи за управляващата ГЕРБ, а дискретно и за ДПС. Той е символ на определен задкулисен канал за връзка между ДПС и ГЕРБ, който дава възможност да се предполагат определени договорки между тях за тактиката им на изборите. За тази топла връзка показател е и готовността на Борисов да реагира по съответен начин позитивно на исканията на тютюнопроизводителите – главно привърженици на ДПС и в същото време да готви приватизация на „Булгартабак“. Предложението за приватизация е направено така, че да задоволи исканията на избирателите на ДПС. Изборът на купувач ще става не на основата на предложената от него цена, а в зависимост от готовността му да купува тютюн от тютюнопроизводителите. ГЕРБ предлага параметри на сделката, от която печелят избирателите на ДПС и така си осигурява в перспектива тяхна подкрепа. Неслучайно в публичното пространство прозвучаха съмнения за предизборна политическа сделка.

Из Анализ на политическото поведение на опонените и позициите на БСП (Март – Април 2011) изготвен от работна група с ръководител Красимир Премянов. Вижте пълния текст на анализа тук.

***

Радваме се, че стигнахте дотук. Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика.

Платете Данъкъ Биволъ!

Можете да се включите с PayPal, банкова карта (Visa или Master Card), Epay.bg, в брой през EasyPay, през банкомат с B-Pay или с банков трансфер. Приемаме и криптовалутен данъкъ в биткойн или друга криптовалута.

This post is also available in: English