Capture_2013-12-11_a_20.50.44

Проект за интернет кампания на БСП за местните и президентски избори 2011 г. разкрива методите на червените за влияние в социалните мрежи и форумите. Приоритет на столетницата е „Партизанския подход„. Под това се разбира „активното ГРАЖДАНСКО участие във вече функциониращи надпартийни страници„, които да бъдат превзети с цел „да се създават настроения и да се разпространяват слухове„.

В документа, изготвен през март 2011 г. от политическия консултант на младежкото БСП Любомила Тотина, подробно е разписана технологията за черен и бял пиар на местно ниво, която в резюме се състои в това да „плюем по ГЕРБ, без да казваме колко сме велики„.

Още през март, осем месеца преди изборите е спусната задача за включване в социалната мрежа Фейсбук: „във всяка община да се подбере най-активната група и наши хора да публикуват активно в нея“. На финалния етап през септември 2011 г. се предвижда „активизиране на максимален брой доброволци за писане на коментари в интернет“.

Любомила Тотина е активист на младежката организация на БСП и PR експерт от „Агенция по публичността“. Тя е също така собственичка на рекламната агенция ОУПЪН МАЙНДЕД.

Тотина е близка до сина на Николай Добрев – Кирил. Тя участва в управлението на фирмите СГРАДОСТРОИТЕЛ АД и СГРАДОСТРОИТЕЛ-ИНВЕСТ АД, в които в миналото Кирил Добрев е притежавал акции. Чрез фондация на името на покойния бивш вътрешен министър Николай Добрев тя е регистрирала сайта „Аргументи„, трибуна на проекта на Първанов „АБВ“.  Нейна е и регистрацията на изчезналия вече сайт R.E.D. „РЕД ПРОтест“ насочен към младежи с леви политически убеждения.  

След конгреса на БСП през 2012 г. Кирил Добрев изпадна в немилост в партията, тъй като подкрепи клана на бившия президент Георги Първанов – Гоце срещу Сергей СтанишевДокументите изтекли в Balkanleaks дават възможност да се изследват пиар похватите и на двата противникови клана в БСП: този на Сергей Станишев и съпругата му Моника Йосифова и конкуренцията около Георги Първанов.

Потърсена за коментар по телефона г-жа Тотина не можа да се сети за този конкретен документ и пожела да и бъде изпратен текста, за да се информира. До редакционното приключване на статията отговор не се получи. Биволъ предоставя възможност за отговор на всички засегнати в публикацията лица.

internet1

internet2

internet3

Затвори/Close

За да дарите на Биволъ изберете криптовалута от менюто, въведете сума и натиснете бутона Exchange. След това потвърдете с бутона Proceed и преведете сумата на указания портфейл. Changelly ще изпрати парите в нашия биткойн портфейл.
Donate cryptocurrency to Bivol by selecting a currency from the menu, fill the amount and click on the button Exchange. Then confirm with the button Proceed and send the amount to the displayed wallet. Changelly will transfer the sum to our bitcoin wallet

This post is also available in: English