БСП-лийкс: “Партизани” на БСП маскирани като “граждани” атакуват Facebook и форумите

by Екип на Биволъ

Capture_2013-12-11_a_20.50.44

Проект за интернет кампания на БСП за местните и президентски избори 2011 г. разкрива методите на червените за влияние в социалните мрежи и форумите. Приоритет на столетницата е “Партизанския подход“. Под това се разбира “активното ГРАЖДАНСКО участие във вече функциониращи надпартийни страници“, които да бъдат превзети с цел “да се създават настроения и да се разпространяват слухове“.

В документа, изготвен през март 2011 г. от политическия консултант на младежкото БСП Любомила Тотина, подробно е разписана технологията за черен и бял пиар на местно ниво, която в резюме се състои в това да “плюем по ГЕРБ, без да казваме колко сме велики“.

Още през март, осем месеца преди изборите е спусната задача за включване в социалната мрежа Фейсбук: “във всяка община да се подбере най-активната група и наши хора да публикуват активно в нея”. На финалния етап през септември 2011 г. се предвижда “активизиране на максимален брой доброволци за писане на коментари в интернет”.

Любомила Тотина е активист на младежката организация на БСП и PR експерт от “Агенция по публичността”. Тя е също така собственичка на рекламната агенция ОУПЪН МАЙНДЕД.

Тотина е близка до сина на Николай Добрев – Кирил. Тя участва в управлението на фирмите СГРАДОСТРОИТЕЛ АД и СГРАДОСТРОИТЕЛ-ИНВЕСТ АД, в които в миналото Кирил Добрев е притежавал акции. Чрез фондация на името на покойния бивш вътрешен министър Николай Добрев тя е регистрирала сайта “Аргументи“, трибуна на проекта на Първанов “АБВ”.  Нейна е и регистрацията на изчезналия вече сайт R.E.D. “РЕД ПРОтест” насочен към младежи с леви политически убеждения.  

След конгреса на БСП през 2012 г. Кирил Добрев изпадна в немилост в партията, тъй като подкрепи клана на бившия президент Георги Първанов – Гоце срещу Сергей СтанишевДокументите изтекли в Balkanleaks дават възможност да се изследват пиар похватите и на двата противникови клана в БСП: този на Сергей Станишев и съпругата му Моника Йосифова и конкуренцията около Георги Първанов.


Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да подкрепите Биволъ с малка сума. Въведете желаната сума в полето и реквизитите на Вашата банкова карта или използвайте бутона Apple Pay/G-Pay от Вашия мобилен телефон:

Подкрепа за Биволъ

Support Bivol
Or enter your payment details below
Или станете наш редовен спомоществовател с „Данъкъ Биволъ“

Потърсена за коментар по телефона г-жа Тотина не можа да се сети за този конкретен документ и пожела да и бъде изпратен текста, за да се информира. До редакционното приключване на статията отговор не се получи. Биволъ предоставя възможност за отговор на всички засегнати в публикацията лица.

internet1

internet2

internet3

***

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика.

Платете Данъкъ Биволъ!

Включете се с ЕДНОКРАТЕН ДАНЪК (през PayPal, банкова карта, Epay/банков превод), или станете един от нашите редовни, МЕСЕЧНИ ДАНЪКОПЛАТЦИ (през PayPal или банкова карта), или със СМС от България или чужбина

Научете повече за Данъкъ Биволъ тук.

This post is also available in: English

Вижте също / Read Also