Антитерорист №1 признава че системата в МВР не работи

Флоров: Бяхме толкова близки с Петър Христов, приятели от 30 години

Прозрение на бивш шеф на ГДБОП: "Всичко е свързано с едно - с пара. Някой дава ли пара, всичко е ОК. Не дава ли некой пара, всичко не е ОК"
Екип на Биволъ

Бившият шеф на ГДБОП Станимир Флоров признава, че е бил приятел от 30 години и много близък с убития великотърновски бизнесмен Петър Христов.

Това е първото, макар и не публично, признание за близки отношения на Петър Христов през годините с управляващите. В коментарите си за показно разстреляния в центъра на София техен спонсор, политиците от управляващата партия или избягват, или омаловажават въпросите за близостта му с ГЕРБ.

Тази близост изглежда се е проявила и като властова закрила на делата на бизнесмена. По времето, когато е бил директор на ГДБОП на Петър Христов му е направена ревизия, която установила, че от 96-та година насам “всичко му е чисто” – обяснява още Флоров.

Това се разбира от записа на разговор между бившия шеф на ГДБОП и журналистката Катя Илиева. Флоров се обади на Илиева след нейното участие в предаването “Шоуто на Слави”, в което тя се изказа критично за възможностите на МВР да открие убиеца на Петър Христов и коментира разработките “Килърите” и “Наглите”. За залавянето на последните помогнал и Христов, който завел в МВР фигура от ъндърграунда, разказа тя.

В същия разговор Антитерорист №1 съвсем откровено заявява, че системата на МВР не работи и той прекрасно знае за това. Нещо повече Флоров обяснява, че системата изобщо няма изгледи да заработи. Подобно изявление звучи шокиращо на фона на хвалбите на Бойко Борисов и Цветанов преди години, че правителството на ГЕРБ се е справило с организираната престъпност в страната. Мнението на БОП-аджията обаче изглежда напълно автентично и предизвиква основание за сериозен обществен и политически анализ и реакция, заради изнесения изключително опасен симптом.

Очевидно за тотално неработещата система на МВР говори станалата пословична неефективност на полицията у нас и неразкриването на нито едно от знаковите убийства на прехода през годините. За неработещата система знаят и менторите на Флоров – Борисов и Цветанов. Това не попречи обаче Премиерът да вдигне за пореден път заплатите на полицаите и да даде нови 100 млн.лв. от бюджета, на фона на трагичното положение на здравеопазването и образованието в страната. Разкритията на Биволъ за полицаи, които работят и като наемници в мутренски структури в извънработно време, както и за върлуващa ОПГ за дрога, кражби, рекет и мокри поръчки с връзки по високите етажи в МВР, никак не трогва управляващите и не предизвиква никакви ответни действия срещу корупционната система в министерството.

Въпреки профанския тон, с който бившият шеф на БОП говори, той потвърждава заключенията направени и от журналистите, че структурата е съвсем сбъркана и е блокирала действителната законоохрана на обществото ни. Биволъ поставя подобни откровени признания на високопоставени служители от МВР на вниманието на международни политици и наблюдатели!

От думите на Флоров се разбират също и вижданията му за положението в държавата, което той определя като “поръчково”.

Всичко е свързано с едно – с пара. Някой дава ли пара, всичко е ОК. Не дава ли некой пара, всичко не е ОК.

Предизвикан от Катя Илиева, че има конфликт на интереси между властовата позиция на Флоров и ревизията на неговия дългогодишен приятел, бившият шеф на ГДБОП отрече да е имал лични отношения с него. Те били станали приятели след ревизията, опроверга той собствените си думи.

Разговорът беше изпъстрен и с твърде груби изрази, визиращи Катя Илиева, както и заплахи да и бъде образувано едно “делце”, които публикувахме по рано.

Директорът на Биволъ Асен Йорданов, който също участваше в предаването, стана неволен свидетел на вербалната атака и заплахите срещу колежката ни.

От редакцията на ФрогНюз, където работи Катя Илиева съобщиха, че са сезирали главния прокурор за заплахите.

 

Транскрипция*:

Станимир Флоров: Не те ли е срам те питам, бе, Катя, не те ли е срам?

Катя Илиева: На коя…

Станимир Флоров: При положение, че ти не знаеш какво се е случило. Не го познаваш тоя човек. Виждала си се един път с него. Питам те, не те ли е срам да говориш такива глупости.

Катя Илиева: Какви глупости говоря?

Станимир Флоров: Значи, може да говориш за един човек такива неща, с такава убеденост, когато го познаваш. Когато си толкова близък с него както съм бил аз толкова близък с него. Ама наш’та близост с него е от военното училище. Тва е преди трийсе години…

Нашите взаимоотношения винаги са били истински и приятелски. И когато той го е направил това нещо, го е направил, за да… всичко да е ОК.

Системата на МВР не работи, но да не го казваме

Станимир Флоров: И да кажа, че примерно системата не работи. Или ти като каза, че системата не работи, кво, системата почна да работи ли? Кво?

Катя Илиева: А системата не работи. А системата не работи. Ти много добре знаеш, нали?

Станимир Флоров: Е да, знам го и? Какво от това?

Катя Илиева: И? Какво? Да си мълчим?

Станимир Флоров: И като го кажеш кво става?

Катя Илиева: И да си казваме…

Станимир Флоров: Почна да работи ли? Какво се случва?

За поръчковото положение в държавата

Станимир Флоров: Трагедия сме, трагедия, За т’ва в нашата страна има тва положение. Щото…

Катя Илиева: Заради журналистите?

Станимир Флоров: …и държавни структури и журналистика, всичко ни е поръчково. Всичко движи и работи за определени цели, някой нещо обажда, някой нещо прави и така нататък.

Гола вода, знайш кво значи гола вода? Или както му казват на немски знайш кво е грос васер? Грос васер, ей тва сме ние. Гола вода, тва сме.

Всичко е свързано с едно – с пара. Някой дава ли пара, всичко е ОК. Не дава ли некой пара, всичко не е ОК.

Катя Илиева: Ама нали ти си човекът…

На Петър Христов му направили ревизия по времето на Флоров и всичко му е чисто

Станимир Флоров: Ама само да те попитам нещо, ти знаеш ли, че на Петър Христов от 96 година му е направена ревизия и на него всичко му е ОК? И знайш кога му е направена ревизията на Петър Христов?

Катя Илиева: 96 година ти сам каза.

Станимир Флоров: Моля?

Катя Илиева: Ти сам каза 96

Станимир Флоров: От 96 година му е направена. И знаеш ли по кое време му е направена?

Катя Илиева: Кое?

Станимир Флоров: По нашо време. Когато аз бях директор.

Катя Илиева: Еми ти нали си бил в лични отношения с него? Каква е тая ревизия?

Станимир Флоров: Какво значи съм бил в лични отношения? В лични отношения може да си била ти с някой друг. Аз с него не съм бил в лични отношения.

Катя Илиева: С кой? Ти сам каза, че си бил в лични отношения с Петър Христов.

Аз не съм бил в лични отношения, ти си била в лично отношения с тоя, дето ти ги давал тея информации. Аз в лични отношения с никой не съм бил.

Нали ти сам каза….

Разбираш ли кво ти казвам или не ме разбираш?

Ти сам каза, че сте в лични отношения с Петър Христов, ти сам каза, че сте били приятели.

Станимир Флоров: Ааа, в лични отношения, аз да не съм п*д*раст, бе? В лични отношения.

Катя Илиева: И каква ревизия си му правил, като вие сте били в лични отношения, вие сте били приятели. Това не е ли…

Станимир Флоров: Кой е бил приятел с Петър?

Катя Илиева: Ти. Ти сам го каза.

Станимир Флоров: Аз съм бил приятел с Петър, ама впоследствие съм станал приятел с него.

Катя Илиева: Е нали от военното училище?

Станимир Флоров: Познаваме се. Това значи, че се познаваме, не сме били приятели.

* Записът е монтиран, като от него са изрязани груби изрази и нерелевантни за обществения интерес коментари на Флоров

***

Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика.

Включете се с Данъкъ Биволъ!

При възможност, станете наш редовен спомоществовател с опцията Месечен Данъкъ. Това ни помага да предвиждаме бъдещи разходи и да планираме дейността си за месеци напред.

Избрахте да дарите 10€ Месечно

Възможности за плащане
Информация за Вас

Информация за банковата карта
Плащането е защитено със SSL криптиране

Обща сума: 10€ Месечно

Извършвайки плащане Вие се съгласявате с Общите условия, които предварително сте прочели тук.

Биволъ не записва и не съхранява номера на Вашата банкова карта. Плащанията се обработват през системата Stripe. Даренията за Биволъ с банкови карти се управляват от френската неправителствена организация Data for Reporters Journalists and Investigations - DRJI.

Възможности за плащане
Информация за Вас

Информация за банковата карта
Плащането е защитено със SSL криптиране

Обща сума: 5€

Извършвайки плащане Вие се съгласявате с Общите условия, които предварително сте прочели тук.

Биволъ не записва и не съхранява номера на Вашата банкова карта. Плащанията се обработват през системата Stripe. Даренията за Биволъ с банкови карти се управляват от френската неправителствена организация Data for Reporters Journalists and Investigations - DRJI.

лв.
 
The current exchange rate is 1.00 EUR equals 2,00 BGN.
Възможности за плащане
Информация за Вас

Внимание: с този метод сумата ще е в лева, а не в евро. Можете да изпратите "Данъкъ Биволъ" електронно през Epay.bg или с банков превод. От територията на България можете също да изпратите пари в брой през EasyPay, или да направите превод през банкомат, поддържащ услугата B-Pay.    

Обща сума: 10,00 лв.

Извършвайки плащане Вие се съгласявате с Общите условия, които предварително сте прочели тук.

Биволъ не записва и не съхранява номера на Вашата банкова карта. Плащанията се обработват през системата Stripe. Даренията за Биволъ с банкови карти се управляват от френската неправителствена организация Data for Reporters Journalists and Investigations - DRJI.

SMS код BIVOL

За да подкрепите с малка сума нашите разследвания и автори, можете да изпратите SMS на кратък номер. Ще получите с обратен SMS линк към нашия архив.

  • Изпрати 1,2 лв. на номер 1851 с код BIVOL и получи достъп до Архивите на Биволъ
  • Изпрати 2,4 лв. на номер 1092 с код BIVOL и получи достъп до Архивите на Биволъ
  • Изпрати 4,8 лв. на номер 1094 с код BIVOL и получи достъп до Архивите на Биволъ
  • Изпрати 12 лв. с два смс-а на номер 1096 с код BIVOL и получи достъп до Архивите на Биволъ

Сумите са с включен ДДС. Моля, имайте предвид, че това е най-неефективният начин да подпомогнете Биволъ, тъй като комисионната на мобилните оператори достига 60%. Ако имате възможност, използвайте някой от другите методи на плащане.

Криптовалути

За да ни изпратите биткойни сканирайте QR кода или използвайте един от двата адреса: Standard: 1EY3iwkPXiby6XFsyCcVPGZPYCGPbPeVcb

Segwit: bc1ql28g7qnvdmenrzhhc7rtk0zk67gg4wd9x9jmmc

This post is also available in: English

Вижте също / Read Also