Антитерорист №1 признава че системата в МВР не работи

Флоров: Бяхме толкова близки с Петър Христов, приятели от 30 години

Прозрение на бивш шеф на ГДБОП: "Всичко е свързано с едно - с пара. Някой дава ли пара, всичко е ОК. Не дава ли некой пара, всичко не е ОК"
Екип на Биволъ

Бившият шеф на ГДБОП Станимир Флоров признава, че е бил приятел от 30 години и много близък с убития великотърновски бизнесмен Петър Христов.

Това е първото, макар и не публично, признание за близки отношения на Петър Христов през годините с управляващите. В коментарите си за показно разстреляния в центъра на София техен спонсор, политиците от управляващата партия или избягват, или омаловажават въпросите за близостта му с ГЕРБ.

Тази близост изглежда се е проявила и като властова закрила на делата на бизнесмена. По времето, когато е бил директор на ГДБОП на Петър Христов му е направена ревизия, която установила, че от 96-та година насам “всичко му е чисто” – обяснява още Флоров.

Това се разбира от записа на разговор между бившия шеф на ГДБОП и журналистката Катя Илиева. Флоров се обади на Илиева след нейното участие в предаването “Шоуто на Слави”, в което тя се изказа критично за възможностите на МВР да открие убиеца на Петър Христов и коментира разработките “Килърите” и “Наглите”. За залавянето на последните помогнал и Христов, който завел в МВР фигура от ъндърграунда, разказа тя.

В същия разговор Антитерорист №1 съвсем откровено заявява, че системата на МВР не работи и той прекрасно знае за това. Нещо повече Флоров обяснява, че системата изобщо няма изгледи да заработи. Подобно изявление звучи шокиращо на фона на хвалбите на Бойко Борисов и Цветанов преди години, че правителството на ГЕРБ се е справило с организираната престъпност в страната. Мнението на БОП-аджията обаче изглежда напълно автентично и предизвиква основание за сериозен обществен и политически анализ и реакция, заради изнесения изключително опасен симптом.

Очевидно за тотално неработещата система на МВР говори станалата пословична неефективност на полицията у нас и неразкриването на нито едно от знаковите убийства на прехода през годините. За неработещата система знаят и менторите на Флоров – Борисов и Цветанов. Това не попречи обаче Премиерът да вдигне за пореден път заплатите на полицаите и да даде нови 100 млн.лв. от бюджета, на фона на трагичното положение на здравеопазването и образованието в страната. Разкритията на Биволъ за полицаи, които работят и като наемници в мутренски структури в извънработно време, както и за върлуващa ОПГ за дрога, кражби, рекет и мокри поръчки с връзки по високите етажи в МВР, никак не трогва управляващите и не предизвиква никакви ответни действия срещу корупционната система в министерството.

Въпреки профанския тон, с който бившият шеф на БОП говори, той потвърждава заключенията направени и от журналистите, че структурата е съвсем сбъркана и е блокирала действителната законоохрана на обществото ни. Биволъ поставя подобни откровени признания на високопоставени служители от МВР на вниманието на международни политици и наблюдатели!

От думите на Флоров се разбират също и вижданията му за положението в държавата, което той определя като “поръчково”.

Всичко е свързано с едно – с пара. Някой дава ли пара, всичко е ОК. Не дава ли некой пара, всичко не е ОК.

Предизвикан от Катя Илиева, че има конфликт на интереси между властовата позиция на Флоров и ревизията на неговия дългогодишен приятел, бившият шеф на ГДБОП отрече да е имал лични отношения с него. Те били станали приятели след ревизията, опроверга той собствените си думи.

Разговорът беше изпъстрен и с твърде груби изрази, визиращи Катя Илиева, както и заплахи да и бъде образувано едно “делце”, които публикувахме по рано.

Директорът на Биволъ Асен Йорданов, който също участваше в предаването, стана неволен свидетел на вербалната атака и заплахите срещу колежката ни.

От редакцията на ФрогНюз, където работи Катя Илиева съобщиха, че са сезирали главния прокурор за заплахите.

 

powered by Advanced iFrame. Get the Pro version on CodeCanyon.

Транскрипция*:

Станимир Флоров: Не те ли е срам те питам, бе, Катя, не те ли е срам?

Катя Илиева: На коя…

Станимир Флоров: При положение, че ти не знаеш какво се е случило. Не го познаваш тоя човек. Виждала си се един път с него. Питам те, не те ли е срам да говориш такива глупости.

Катя Илиева: Какви глупости говоря?

Станимир Флоров: Значи, може да говориш за един човек такива неща, с такава убеденост, когато го познаваш. Когато си толкова близък с него както съм бил аз толкова близък с него. Ама наш’та близост с него е от военното училище. Тва е преди трийсе години…

Нашите взаимоотношения винаги са били истински и приятелски. И когато той го е направил това нещо, го е направил, за да… всичко да е ОК.

Системата на МВР не работи, но да не го казваме

Станимир Флоров: И да кажа, че примерно системата не работи. Или ти като каза, че системата не работи, кво, системата почна да работи ли? Кво?

Катя Илиева: А системата не работи. А системата не работи. Ти много добре знаеш, нали?

Станимир Флоров: Е да, знам го и? Какво от това?

Катя Илиева: И? Какво? Да си мълчим?

Станимир Флоров: И като го кажеш кво става?

Катя Илиева: И да си казваме…

Станимир Флоров: Почна да работи ли? Какво се случва?

За поръчковото положение в държавата

Станимир Флоров: Трагедия сме, трагедия, За т’ва в нашата страна има тва положение. Щото…

Катя Илиева: Заради журналистите?

Станимир Флоров: …и държавни структури и журналистика, всичко ни е поръчково. Всичко движи и работи за определени цели, някой нещо обажда, някой нещо прави и така нататък.

Гола вода, знайш кво значи гола вода? Или както му казват на немски знайш кво е грос васер? Грос васер, ей тва сме ние. Гола вода, тва сме.

Всичко е свързано с едно – с пара. Някой дава ли пара, всичко е ОК. Не дава ли некой пара, всичко не е ОК.

Катя Илиева: Ама нали ти си човекът…

На Петър Христов му направили ревизия по времето на Флоров и всичко му е чисто

Станимир Флоров: Ама само да те попитам нещо, ти знаеш ли, че на Петър Христов от 96 година му е направена ревизия и на него всичко му е ОК? И знайш кога му е направена ревизията на Петър Христов?

Катя Илиева: 96 година ти сам каза.

Станимир Флоров: Моля?

Катя Илиева: Ти сам каза 96

Станимир Флоров: От 96 година му е направена. И знаеш ли по кое време му е направена?

Катя Илиева: Кое?

Станимир Флоров: По нашо време. Когато аз бях директор.

Катя Илиева: Еми ти нали си бил в лични отношения с него? Каква е тая ревизия?

Станимир Флоров: Какво значи съм бил в лични отношения? В лични отношения може да си била ти с някой друг. Аз с него не съм бил в лични отношения.

Катя Илиева: С кой? Ти сам каза, че си бил в лични отношения с Петър Христов.

Аз не съм бил в лични отношения, ти си била в лично отношения с тоя, дето ти ги давал тея информации. Аз в лични отношения с никой не съм бил.

Нали ти сам каза….

Разбираш ли кво ти казвам или не ме разбираш?

Ти сам каза, че сте в лични отношения с Петър Христов, ти сам каза, че сте били приятели.

Станимир Флоров: Ааа, в лични отношения, аз да не съм п*д*раст, бе? В лични отношения.

Катя Илиева: И каква ревизия си му правил, като вие сте били в лични отношения, вие сте били приятели. Това не е ли…

Станимир Флоров: Кой е бил приятел с Петър?

Катя Илиева: Ти. Ти сам го каза.

Станимир Флоров: Аз съм бил приятел с Петър, ама впоследствие съм станал приятел с него.

Катя Илиева: Е нали от военното училище?

Станимир Флоров: Познаваме се. Това значи, че се познаваме, не сме били приятели.

* Записът е монтиран, като от него са изрязани груби изрази и нерелевантни за обществения интерес коментари на Флоров

***

Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика. If you find the article interesting and useful, you can support us to continue to do independent investigative journalism.

Включете се с Данъкъ Биволъ! Support Bivol

При възможност, станете наш редовен спомоществовател с опцията Месечен Данъкъ. Това ни помага да предвиждаме бъдещи разходи и да планираме дейността си за месеци напред.

Избрахте да дарите 10.00€ Месечно

Възможности за плащане
Информация за Вас

Информация за банковата карта
Плащането е защитено със SSL криптиране

Обща сума: 10.00€ Месечно

Извършвайки плащане Вие се съгласявате с Общите условия, които предварително сте прочели тук.

Please, read our Terms and conditions here.

Биволъ не записва и не съхранява номера на Вашата банкова карта. Плащанията се обработват през системата Stripe. Даренията за Биволъ с банкови карти се управляват от френската неправителствена организация Data for Reporters Journalists and Investigations - DRJI.

Bivol is not recording the number of your bank card. The card payments go through Stripe. Card donations for Bivol are managed by the French NGO Data for Reporters Journalists and Investigations - DRJI.

Възможности за плащане
Информация за Вас

Информация за банковата карта
Плащането е защитено със SSL криптиране

Обща сума: 5.00€

Извършвайки плащане Вие се съгласявате с Общите условия, които предварително сте прочели тук.

Please, read our Terms and conditions here.

Биволъ не записва и не съхранява номера на Вашата банкова карта. Плащанията се обработват през системата Stripe. Даренията за Биволъ с банкови карти се управляват от френската неправителствена организация Data for Reporters Journalists and Investigations - DRJI.

Bivol is not recording the number of your bank card. The card payments go through Stripe. Card donations for Bivol are managed by the French NGO Data for Reporters Journalists and Investigations - DRJI.

IBAN: BG27 ESPY 4004 0065 0626 02
BIC: ESPYBGS1
Титуляр/Account Holder: Bivol EOOD

лв.
 
The current exchange rate is 1.00 EUR equals 0 BGN.
Възможности за плащане
Информация за Вас

Внимание: с този метод сумата ще е в лева, а не в евро. Можете да изпратите "Данъкъ Биволъ" електронно през Epay.bg или с банков превод. От територията на България можете също да изпратите пари в брой през EasyPay, или да направите превод през банкомат, поддържащ услугата B-Pay.    

Обща сума: 5,00 лв.

Извършвайки плащане Вие се съгласявате с Общите условия, които предварително сте прочели тук.

Биволъ не записва и не съхранява номера на Вашата банкова карта. Плащанията се обработват през системата Stripe. Даренията за Биволъ с банкови карти се управляват от френската неправителствена организация Data for Reporters Journalists and Investigations - DRJI.

SMS код BIVOL

За да подкрепите с малка сума нашите разследвания и автори, можете да изпратите SMS на кратък номер. Ще получите с обратен SMS линк към нашия архив.

  • Изпрати 1,2 лв. на номер 1851 с код BIVOL и получи достъп до Архивите на Биволъ
  • Изпрати 2,4 лв. на номер 1092 с код BIVOL и получи достъп до Архивите на Биволъ
  • Изпрати 4,8 лв. на номер 1094 с код BIVOL и получи достъп до Архивите на Биволъ
  • Изпрати 12 лв. с два смс-а на номер 1096 с код BIVOL и получи достъп до Архивите на Биволъ

Сумите са с включен ДДС. Моля, имайте предвид, че това е най-неефективният начин да подпомогнете Биволъ, тъй като комисионната на мобилните оператори достига 60%. Ако имате възможност, използвайте някой от другите методи на плащане.

Криптовалути

За да ни изпратите биткойни сканирайте QR кода или използвайте един от двата адреса: Standard: 1EY3iwkPXiby6XFsyCcVPGZPYCGPbPeVcb
Segwit: bc1ql28g7qnvdmenrzhhc7rtk0zk67gg4wd9x9jmmc

 

 

This post is also available in: English

Вижте също / Read Also

%d