http://www.ferghana.ru/comments.php?id=5978

Тенденцията на българските коментари е срам и възмущение от деянията на държавния им глава. Българите искат също така да узнаят подробности за случая. Узбеките са по-скоро фаталисти, но отдават дължимото на активната гражданска позиция на българските си колеги.

Научаваме, че като следствие на политиката на „узбекско гостроприемство“ напълно са изчезнали средноазиатските тигри и овенът „архар“ може да последва съдбата им. Сътрудниците на резервата с ужас очакват поредната визита на някой много стратегически партньор. „Ох как обичат лова кралят на Испания Хуан Карлос I, премиерът на Русия Путин и други от черния списък на политиците-ловци.“ – пише анонимен потребител.

„Безобразие, но какво искате от този тип? На сайта си сложил снимка, доволен до убит глиган (снимката е с вълк б.ред). И за пълен кеф му тикнал зелена елхова клонка в устата. Двуличник!“ – възмущава се от българския президент потребителка идентифицирана като Любов.

„Драги приятели, много ме е срам, че българският президент се държи като див овен. Моля, извинете българския народ за неудачния му избор“ – пише mun4o.

Узбекските приятели съчувстват и заклеймяват собствената си администрация, организирала лова. „Интересно, ако дойде от Африка президент-людоед сам ли ще си носи храната или министерският кабинет ще му разрещи да хапне двойка узбеки“ – иронизира miskalin

Какво да ви кажем? При нас е пълна автокрация. Никакви закони не работят. Само се дава вид, защото така е прието. А всъщност всеки струва точно толкова, колкото пари има. Всичко останало са евтини номера. Ето, че и българският президент се оказа евтин номер – смята bellamar.

„Честно казано, удивен съм и много се радвам на на острата реакция на българите. Политическата им активност, неравнодущието към нарушаването на закона от страна на държавните лица свидетелства за това, че българите са напълно способни да постоят демократично и свободно общество от свободни хора“ – възхищава ни се подписалият се като Б.У (Бивш узбекистанец).

Друг форумец, подписал се като Московчанин, не е чак такъв оптимист: „Българите ще изпуснат парата и ще се успокоят, защото мафията е безсмъртна. В страна с реална демокрация като САЩ би могло да се заведе наказателно дело, а в страните с нова демокрация (каква ти там демокрация), всичко си е по старому – там действа мафията.“ – тъжно констатира той.

„Не забравяйте, че тук е Азия в най-лошият смисъл на думата“ – предупреждава Казахстанец. „Президентът е цар и бог, може да твори каквото му е угодно не само с животните, но  и със хората.“

„В България също е АЗИЯ. Азия в най-лошия смисъл е навсякъде, където е мафията – България, Сърбия и Румъния и в по-малка степен „West World“ страните. Благодарим ви, че написахте за лова“ – отговаря radi

Други отправят предупреждения към президентите, които се изживяват като царе и богове:

„Това е пир по време на чума. Понякога ми се струва, че тези узурпатори (Каримов и българският му гост) се държат като притиснати в ъгъла хищници, усещащи неминуемата разплата. Краят им ще бъде страшен…“ пише цитираният вече бивш узбекистанец.

И като пример от историята е даден печалният край на последния румънски диктатор, също запален ловец : „По-скромно, спомнете си за последните дни на Николае Чеушеску, който също обичаше да стреля. Аналогията всеки сам си я прави…“

***

Радваме се, че стигнахте дотук. Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика.

Платете Данъкъ Биволъ!

Можете да се включите с PayPal, банкова карта (Visa или Master Card), Epay.bg, в брой през EasyPay, през банкомат с B-Pay или с банков трансфер. Приемаме и криптовалутен данъкъ в биткойн или друга криптовалута.