Нено Димов на дискретно посещение в ЮНЕСКО

Министърът гощава посланици и лобира срещу проекторешението на Комитета за световното наследство за Пирин
by Екип на Биволъ

Министърът на околната среда и водите днес е дал обяд за десетки посланици към ЮНЕСКО в централата на международната организация в Париж. Посещението му обаче е запазено в тайна дори от пресцентъра на министерството, където не знаеха къде се намира техния министър.

По време на обяда Нено Димов е лобирал срещу проекторешение на Комитета за световното наследство на ЮНЕСКО, свързано с Национален парк “Пирин”, научи Биволъ от свои дипломатически източници.

Както съобщи коалицията “За да остане природа в България”, експерти от международната организация са формулирали опасения, свързани с опазването на Национален парк “Пирин” като обект на световното наследство. Те искат пълна екологична оценка на новия план за управлението на парка. Настоява се и за отлагане на промените в настоящия план от страна на правителството. Проекторешението трябва да бъде гласувано на годишната среща на организацията през юни 2018 г. в Бахрейн.

МОСВ не знае къде е министъра

По-рано днес Биволъ получи сигнал от читател, че е засякъл Нено Димов в Париж на влизане в сградата на ЮНЕСКО и веднага се обърна по телефона към пресцентъра на МОСВ с въпрос къде се намира министъра в момента. Оказа се, че визитата в Париж не е отразена в международния календар за посещенията.

“На първи юли трябва да бъде в Унгария, Будапеща… В международния календар няма такова негово посещение в Париж… Програмата е актуализирана към 21/05” – отговориха от пресцентъра.

След писмено запитване оттам все пак уточниха, че Нено Димов е на еднодневно работно посещение в Париж и е бил в ЮНЕСКО.

По време на работното си посещение в Париж Министър Димов е провел работни срещи във връзка с подготовката на предстоящата сесия на Комитета за световно наследство на ЮНЕСКО, която ще се проведе от 24 юни до 4 юли в Бахрейн, на която страната ни ще бъде представена.

Биволъ изпрати въпроси по реда на ЗДОИ до МОСВ относно срещата в ЮНЕСКО. Попитахме кои лица са присъствали на нея и колко е заплатено за обяда с посланиците във френската столица.

 

***

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук. Dear Friends, glad to see you finished reading the article.

Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика. If you find this article usefull, you can support our efforts to keep doing independent investigative reporting.

Платете Данъкъ Биволъ! / Pay Bivol Tax!

Въведете сума по избор и номера на Вашата кредитна или дебитна карта. Изберете дали да ни подкрепите еднократно или всеки месец:

Подкрепа за Биволъ

Support Bivol
Or enter your payment details below

Биволъ не записва и не съхранява номера на Вашата банкова карта. Плащанията се обработват през системата Stripe. Ако използвате Apple Pay или G-Pay и виждате съответния бутон, можете да кликнете директно на него, без да въвеждате номер на картата. Bivol is not keeping track of your card number. We relay on Stripe for card, Apple Pay and G-Pay processing.

Можете също да се включите с ЕДНОКРАТЕН ДАНЪК през PayPal или Epay/банков превод или със СМС, или да станете един от нашите редовни, МЕСЕЧНИ ДАНЪКОПЛАТЦИ Научете повече за Данъкъ Биволъ тук.

You can also support us with ONE TIME TAX through PayPal, or become one of our regular, MONTHLY TAXPAYERS .

This post is also available in: English

Вижте също / Read Also