Днес в Софийски градски съд се гледа мярката за неотклонение на Олег Попов и Пепа Йорданова, арестувани на 28 май от ГДБОП с над 100 кг. амфетамини.

Акциите на ГДБОП обикновено финализират дела срещу организирани престъпни групи, водени от Специализираната прокуратура. Такъв е бил случаят с Олег Попов и Пепа Йорданова, които според съобщението на прокуратурата по предварителна информация са били част  престъпна група.

След ареста им прокуратурата е решила, че престъплението не е трафик, а „държане в съучастие“ на наркотични вещества, извършено е само от Попов и Йорданова и организирана престъпна група няма.

Олег Николов Попов е женен за дъщерята на Наташа Александрова Николова. Наташа Николова е бивша шефка на 6 РПУ – София и първата жена оглавила полицейски участък в столицата. Пенсионирала се е през 2011 г.

Наташа Николова е била съдружник с Пепа Йорданова във фирмата БОРАД ИНКОМ, но през септември 2014 г. е продала на нея всичките си дялове, показа проверка на Биволъ във фирмените регистри. Управител на фирмата е Деница Николова, съпругата на Олег Попов и дъщеря на Наташа Николова.

Олег Попов вече е бил арестуван заедно с Мила Георгиева и нейния син по време на акцията срещу „Килърите“ на 14.01.2015 но е бил освободен заради връзките на неговата тъща. Попов е пуснат същия ден без ареста му да се отрази по материалите от делото!

Мила Георгиева е приближена на собственика на ПИБ Ивайло Мутафчиев и главно действащо лице в кражбата на 26 милиона евро от храните за бедни в Румъния с помощ от Първа инвестиционна банка.

Кого скри прокуратурата като смачка разкритията на разследващите и премести делото от Специализираната прокуратура при шпицкомандата на Сотир Цацаров в СГП? Мила Георгиева или Наташа Николова? Или нещо много по-голямо и опасно за статуквото?

Биволъ зададе конкретни въпроси на пресслужбата на Цацаров, но отговор не се получи.

Очаквайте в Биволъ шокиращ доклад и доказателства за международната престъпна група, замесена в мащабен трафик на цигари и тежки наркотици, която корумпираната власт сега старателно се опитва да прикрие и да сведе до едва ли не битова консумация на амфетамини.

100 килограма, все пак!

***

Радваме се, че стигнахте дотук. Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика.

Платете Данъкъ Биволъ!

Можете да се включите с PayPal, банкова карта (Visa или Master Card), Epay.bg, в брой през EasyPay, през банкомат с B-Pay или с банков трансфер. Приемаме и криптовалутен данъкъ в биткойн или друга криптовалута.

This post is also available in: English