Днес в Софийски градски съд се гледа мярката за неотклонение на Олег Попов и Пепа Йорданова, арестувани на 28 май от ГДБОП с над 100 кг. амфетамини.

Акциите на ГДБОП обикновено финализират дела срещу организирани престъпни групи, водени от Специализираната прокуратура. Такъв е бил случаят с Олег Попов и Пепа Йорданова, които според съобщението на прокуратурата по предварителна информация са били част  престъпна група.

След ареста им прокуратурата е решила, че престъплението не е трафик, а „държане в съучастие“ на наркотични вещества, извършено е само от Попов и Йорданова и организирана престъпна група няма.

Олег Николов Попов е женен за дъщерята на Наташа Александрова Николова. Наташа Николова е бивша шефка на 6 РПУ – София и първата жена оглавила полицейски участък в столицата. Пенсионирала се е през 2011 г.

Наташа Николова е била съдружник с Пепа Йорданова във фирмата БОРАД ИНКОМ, но през септември 2014 г. е продала на нея всичките си дялове, показа проверка на Биволъ във фирмените регистри. Управител на фирмата е Деница Николова, съпругата на Олег Попов и дъщеря на Наташа Николова.

Олег Попов вече е бил арестуван заедно с Мила Георгиева и нейния син по време на акцията срещу „Килърите“ на 14.01.2015 но е бил освободен заради връзките на неговата тъща. Попов е пуснат същия ден без ареста му да се отрази по материалите от делото!

Мила Георгиева е приближена на собственика на ПИБ Ивайло Мутафчиев и главно действащо лице в кражбата на 26 милиона евро от храните за бедни в Румъния с помощ от Първа инвестиционна банка.

Кого скри прокуратурата като смачка разкритията на разследващите и премести делото от Специализираната прокуратура при шпицкомандата на Сотир Цацаров в СГП? Мила Георгиева или Наташа Николова? Или нещо много по-голямо и опасно за статуквото?

Биволъ зададе конкретни въпроси на пресслужбата на Цацаров, но отговор не се получи.

Очаквайте в Биволъ шокиращ доклад и доказателства за международната престъпна група, замесена в мащабен трафик на цигари и тежки наркотици, която корумпираната власт сега старателно се опитва да прикрие и да сведе до едва ли не битова консумация на амфетамини.

100 килограма, все пак!

Затвори/Close

За да дарите на Биволъ изберете криптовалута от менюто, въведете сума и натиснете бутона Exchange. След това потвърдете с бутона Proceed и преведете сумата на указания портфейл. Changelly ще изпрати парите в нашия биткойн портфейл.
Donate cryptocurrency to Bivol by selecting a currency from the menu, fill the amount and click on the button Exchange. Then confirm with the button Proceed and send the amount to the displayed wallet. Changelly will transfer the sum to our bitcoin wallet

This post is also available in: English