Capture_2013-11-30_a_15.42.54

Приятелю,

След по-малко от три месеца се откриват Олимпийските игри в Сочи. Тези игри са уникални. Те ще се проведат в страна, която не е като всички останали страни.

Откак Владимир Путин се върна на власт като президент – от май 2012 г. – руското правителство прие серия от репресивни закони в опит да спре възхода на по-голяма свобода на информацията. Тридесет журналисти са убити заради работата им в Русия от 2000 г. насам.

Политическите лидери и организаторите на Олимпийските игри ще направят всичко възможно да скрият истината за Русия. Те няма да ви кажат за цензурата, за натиска върху журналисти, за заплахите, безнаказаните убийства и полицейските разследвания стигащи до задънена улица.

Те няма да ви кажат и за Ахмеднаби Ахмеднабиев, заместник-главен редактор на седмичника Новое дело, който бе застрелян близо до дома си в кавказкото селце Семендер на 9 юли 2013г.

Ние няма да мълчим за тези истини. Ние имаме да кажем много неща относно свободата на информацията в Русия. Останете с нас през следващите месеци за да научите повече за тези мразовити Игри.

Открийте нашата кампания, споделете я и участвайте в нея.

Делфин Хагланд

Директор за САЩ, Репортери без граници

Намирате ли тази статия за полезна?
Подкрепете ни, за да продължим да правим независима разследваща журналистика.

Платете Данъкъ Биволъ!

281 еднократни данъкоплатци за 2018 г. са осигурили до този момент 5117 €.
708 активни месечни данъкоплатци осигуряват 3380 € месечнo.
12 активни годишни данъкоплатци осигуряват сумата от 1440 € годишно

Аз поддържам Биволъ >>