Capture_2013-11-30_a_15.42.54

Приятелю,

След по-малко от три месеца се откриват Олимпийските игри в Сочи. Тези игри са уникални. Те ще се проведат в страна, която не е като всички останали страни.

Откак Владимир Путин се върна на власт като президент – от май 2012 г. – руското правителство прие серия от репресивни закони в опит да спре възхода на по-голяма свобода на информацията. Тридесет журналисти са убити заради работата им в Русия от 2000 г. насам.

Политическите лидери и организаторите на Олимпийските игри ще направят всичко възможно да скрият истината за Русия. Те няма да ви кажат за цензурата, за натиска върху журналисти, за заплахите, безнаказаните убийства и полицейските разследвания стигащи до задънена улица.

Те няма да ви кажат и за Ахмеднаби Ахмеднабиев, заместник-главен редактор на седмичника Новое дело, който бе застрелян близо до дома си в кавказкото селце Семендер на 9 юли 2013г.

Ние няма да мълчим за тези истини. Ние имаме да кажем много неща относно свободата на информацията в Русия. Останете с нас през следващите месеци за да научите повече за тези мразовити Игри.

Открийте нашата кампания, споделете я и участвайте в нея.

Делфин Хагланд

Директор за САЩ, Репортери без граници

***

Радваме се, че стигнахте дотук. Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика.

Платете Данъкъ Биволъ!

Можете да се включите с PayPal, банкова карта (Visa или Master Card), Epay.bg, в брой през EasyPay, през банкомат с B-Pay или с банков трансфер. Приемаме и криптовалутен данъкъ в биткойн или друга криптовалута.