Националното предателство “Южен Поток”

Екип на Биволъ

Колаж: Биволъ

Документът, публикуван по-долу за пръв път става публичен. Изготвен е в края на 2013 и в него са разписани предложенията за промяна на българското законодателство, които са буквално спуснати на БЕХ, на българското правителство и на Народното събрание от фирмите, представляващи “Южен Поток”, разбирай от Русия.

Предложението за промяна в закона относно морския газопровод е с гриф “Поверително”. Информацията за него беше огласена първо от Реформаторския Блок. Активисти на РБ получиха по ЗДОИ (с решаващата помощ на адв. Александър Кашъмов от Програма “Достъп до информация”), списък на документооборота свързан с проекта “Южен Поток”. Пълният текст на предложението обаче не беше публикуван до момента.

Документите са предоставени на Биволъ от Илиян Дуков, координатор на ПП “Глас Народен”

“Моята цел е същата като вашата, както и политическата изява, за да мога реално да променям нещата. Важно е хората да са информирани и да се пипа в правилната посока – прозрачност и разкрития” – коментира за Биволъ г-н Дуков.

Прочитът на тези документи показва черно на бяло как българското законодателство се моделира в изгода на руския проект и с неприкритото намерение да се заобиколят европейските правила на Третия енергиен пакет.

Печалният край на този предателски акт е известен: ЕК спря еврофондовете и под общ европейски и американски натиск проектът “Южен Поток” беше замразен. За пореден път репутацията на България в Европа и в света бе сериозно увредена.

На ход е Прокуратурата.

Вижте документа тук: letter_beh_to-mee_ssttbvssbg-draftprops_13-12-2013 (1)

П.С. Друг показателен пример за наглостта на руснаците е искането спрямо “Южен Поток” да се прилага на българска територия руския закон за противопожарна охрана. Според шефа на “Южен Поток” нямало нужда да се осигуряват количества вода за гасене на евентуален пожар, защото в Русия нямало такова изискване. Този на вид дребен детайл обаче вади наяве методите и манталитета на “братушките”. Ако проектът реално започне, то мащабът на тези безобразия може да стане чудовищен. Биволъ разполага и с други документи относно “Южен Поток”, които ще бъдат публикувани след внимателен анализ.

 

Capture_2014-06-11_a_19.10.07

Capture_2014-06-11_a_19.10.13

 

***

Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика.

Платете Данъкъ Биволъ!

При възможност, станете наш редовен месечен спомоществовател с опцията Ежемесечно дарение. Това ни помага да предвиждаме бъдещи разходи и да планираме дейността си за месеци напред.

Данъкъ Биволъ 2020

5,406€ of 100,000€ raised
Възможности за плащане
Информация за Вас

Информация за банковата карта
Плащането е защитено със SSL криптиране

Обща сума: 5.00€ Месечно

Извършвайки плащане Вие се съгласявате с Общите условия, които предварително сте прочели тук.

Биволъ не записва и не съхранява номера на Вашата банкова карта. Плащанията се обработват през системата Stripe. Даренията за Биволъ с банкови карти се управляват от френската неправителствена организация Data for Reporters Journalists and Investigations - DRJI.

Вижте как да подкрепите Биволъ със SMS на кратък номер или с криптовалута тук

.

This post is also available in: English

Вижте също / Read Also