Capture_decran_2011-10-03_a_13.55.27

Уважаеми чичко Гугъл,

Моля те да промениш изписването с латински букви на името на нашата държава, която на кирилица си изписал Болгария. Нека се пише Bolgaria, за да не се объркват хората, а не както сега си го написал: Bulgaria.

Пиша ти директно, защото няма смисъл да чакам управляващите тази държава да сторят нещо по въпроса. От 65 години България наистина е Болгария и явно нещата няма да се променят в обозримо бъдеще.

Сигурно ще ми отговориш, че има официални документи в ООН и други места, където се пише Bulgaria, а не Bolgaria. И понеже от езиците с кирилица само руският е официален, оттам си преписал и кирилицата. Но защо тогава си написал Greece като Ελλάς, след като гръцкият не е официален в ООН?

Както и да е, това са подробности. Исках да ти кажа, че правилно си написал Болгария. Проблемът е да ни припознаят братушките. Два пъти се предлагахме целокупно да им станем 16-та република. Година на Русия правихме. Кобзон канихме. Любэ всеки месец са в София. Газ, ток, бензин, всичко от матушката идва и не щем да знаем по колко и ги плащаме дори.

Ето, дадохме им цяло пристанище на Черно Море. Малко, но от сърце. Без митничари и граничари да им пречат да си влизат и излизат в Европата. Даже не е толкоз малко, ако погледнеш територията на руския анклав Калининград, който едвам се вижда на картата на Европа, е по-малка пропорционално взето от тази на пристанището на Лукойл на болгарска територия.

Не знам дали си видял, наскоро плюхме дори на Шенген, но опазихме правото на Россия да си има анклав у нас.

Така че, много те моля, махни я тази Bulgaria и си сложи това, което си е, Bolgaria, за да ни намират хората на картата.

Славян Московски, Коми


Zoom

***

Радваме се, че стигнахте дотук. Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика.

Платете Данъкъ Биволъ!

Можете да се включите с PayPal, банкова карта (Visa или Master Card), Epay.bg, в брой през EasyPay, през банкомат с B-Pay или с банков трансфер. Приемаме и криптовалутен данъкъ в биткойн или друга криптовалута.