За поредна година Биволъ беше отличен с наградата на фондация „Биоразнообразие“ за най-добър журналистически материал, свързан със запазването на българската дива природа.

В категорията бяха номинирани много силни материали на Капитал, Дневни, bTV, БНР, НОВА ТВ и Канал 0. Журито отбеляза, че се е спряло на Биволъ, заради смелостта с която екипът ни се изправя срещу нередностите в системата, срещу мафията и Държавна сигурност, която стои зад нея.

Наградата беше връчена в Литературен клуб „Перото“ от писателя Радослав Парушев. Наградата на публиката в категорията „журналистика“ отиде при колегите от списание „8“.

Фондация „Биоразнообразие“ отличи природозащитници с награди в 5 категории. За тях имаше общо 69 различни номинации. Като най-успешна кампания от журито беше отличена „Картофи – от Кръстава за Кръстава”, организирана от Сдружение „Байкария“ Публиката избра в тази категория „Живот за Кресненския пролом“. „Активист за природата“ – категорията с 18 номинации, беше спечелена от Георги Стоянов. Като политик с най-голямо внимание към българската природа беше отличен Радан Кънев. Награда за подкрепящи биоразнообразието бизнеси беше присъдена на EVN.

Разследващи материали на Биволъ неведнъж са били основна и полезна информация и са предизвиквали бурни граждански протести в защита на най-уязвимите места от българската природа. Нейното опазване се превърна в една от мисиите на сайта. В поредица от публикации той разкри голям брой злоупотреби с българската природа, извади на повърхността порочни процедури за присвояване на държавни и общински земи от приближени до властта лица. Публикува документи и факти, неопровержимо доказващи престъпната им дейност.

gramota-bivol-bioraznoobrazie

Намирате ли тази статия за полезна?
Подкрепете ни, за да продължим да правим независима разследваща журналистика.

Платете Данъкъ Биволъ!

284 еднократни данъкоплатци за 2018 г. са осигурили до този момент 5120 €.
708 активни месечни данъкоплатци осигуряват 3380 € месечнo.
12 активни годишни данъкоплатци осигуряват сумата от 1440 € годишно

Аз поддържам Биволъ >>

This post is also available in: English