За поредна година Биволъ беше отличен с наградата на фондация „Биоразнообразие“ за най-добър журналистически материал, свързан със запазването на българската дива природа.

В категорията бяха номинирани много силни материали на Капитал, Дневни, bTV, БНР, НОВА ТВ и Канал 0. Журито отбеляза, че се е спряло на Биволъ, заради смелостта с която екипът ни се изправя срещу нередностите в системата, срещу мафията и Държавна сигурност, която стои зад нея.

Наградата беше връчена в Литературен клуб „Перото“ от писателя Радослав Парушев. Наградата на публиката в категорията „журналистика“ отиде при колегите от списание „8“.

Фондация „Биоразнообразие“ отличи природозащитници с награди в 5 категории. За тях имаше общо 69 различни номинации. Като най-успешна кампания от журито беше отличена „Картофи – от Кръстава за Кръстава”, организирана от Сдружение „Байкария“ Публиката избра в тази категория „Живот за Кресненския пролом“. „Активист за природата“ – категорията с 18 номинации, беше спечелена от Георги Стоянов. Като политик с най-голямо внимание към българската природа беше отличен Радан Кънев. Награда за подкрепящи биоразнообразието бизнеси беше присъдена на EVN.

Разследващи материали на Биволъ неведнъж са били основна и полезна информация и са предизвиквали бурни граждански протести в защита на най-уязвимите места от българската природа. Нейното опазване се превърна в една от мисиите на сайта. В поредица от публикации той разкри голям брой злоупотреби с българската природа, извади на повърхността порочни процедури за присвояване на държавни и общински земи от приближени до властта лица. Публикува документи и факти, неопровержимо доказващи престъпната им дейност.

gramota-bivol-bioraznoobrazie

***

Радваме се, че стигнахте дотук. Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика.

Платете Данъкъ Биволъ!

Можете да се включите с PayPal, банкова карта (Visa или Master Card), Epay.bg, в брой през EasyPay, през банкомат с B-Pay или с банков трансфер. Приемаме и криптовалутен данъкъ в биткойн или друга криптовалута.

This post is also available in: English