Как да изкореним ТИМ?

Екип на Биволъ

falit-mutrokracia

Снимка БГНЕС

През септември 2012 г. когато медиите не смееха дори да произнесат името ТИМ написах статията “Против ТИМ и техния проект за България“. 

Статията ми завършва с въпрос: “Какво ли ще е ако някой ден несъгласните с това мафията да определя съдба станем 5000, като на Орлов Мост?”. Ето че това се случи. Днес, след саможертвата на Пламен Горанов, се чувствам длъжен да развия мъглявия въпрос “какво ли ще е” в конкретни и възможни мерки.

powered by Advanced iFrame. Get the Pro version on CodeCanyon.

Пламен счупи медийното табу за ТИМ. Правоохранителното табу обаче още действа. Данните и сигнали за престъпна дейност на групировката в миналото и в момента са многобройни, но прокуратурата мълчи.

При това положение гражданското общество има два начина да се справи с проблема ТИМ: да принуди институциите да ликвидират този проблем или да го ликвидира само. И в двата случая става дума за война срещу милитаризирани мутри, която няма да е лесна и най-вероятно ще вземе жертви. 

Но на война като на война. За разлика от другите групировки на прехода ТИМ претендират, че са войници (Иво Каменов в интервю за Юрген Рот). Тимаджията Марин Митев пък си позволи да сплаши журналист с книгата “Изкуството на войната”. Редно е да си зададем въпроса какви и чии войници са те? Елитното поделение “Тихина”, от което идват тимаджиите е люпилня за държавни терористи: командоси, които са подготвени да правят диверсии и да провеждат специални операции в защита на престъпния комунистически режим на Тодор Живков. Тази идеологическа закваска днес се проявява в специалните им отношения с високопоставената путинска номенклатура. По същество тимаджиите са истинската пета колона у нас, нейното така да се каже ударно финансово и въоръжено крило.

Помощникът на Путин и бивш министър Юрий Трутнев (в средата) и Иво Каменов от ТИМ до него (в черно). Синът на Трутнев е в управата на Татинвестбанк, банката на ТИМ в Русия

Посланик Джеймс Пардю, който е бивш военен разузнавач, без съмнение е надушил идеологическия и военен враг в мутиралите като мутри бивши тюлени. “Като групировка на организираната престъпност, ТИМ се занимава с широк спектър от криминални дейности – изнудване и рекет, заплахи, проституция, залагания, трафик на наркотици, кражби на коли и трафик на крадени автомобили.” – пише той през 2005 г. Именно този текст от грамата изтекла в Wikileaks е цитиран от агенция Франс Прес като характеристика на ТИМ. Но по-интересно е, че Пардю определя ТИМ като “най-големия икономически проблем на България“, предричайки пълното сливане на чистия и мафиотския бизнес на групировката, което се наблюдава днес. Не само голям криминален, но и голям икономически проблем, защото от фуражки, барети и качулки, били те елитни, не стават читави бизнесмени. ТИМ придобиха голяма част от бизнеса си с рекет и изнудване. Развиваха се, притискайки конкуренцията с рекет и изнудване. Монополизираха икономиката във Варна и я превърнаха в беден, нещастен град, но истинската им цел остава да монополизират с рекет и изнудване цялата държава.

Контраатаката на държавата трябва да започне сега. Както се полага при борба с военизирана структура тя трябва да бъде разоръжена буквално и във финансов смисъл.

Гражданите трябва да издигнат конкретни искания и да принудят чрез интензивни протести бъдещия премиер и сегашния главен прокурор (а не пробитата варненска прокуратура и местното МВР) да оглавят битката срещу ТИМ.

Ето какво трябва да се направи с имена на отговорните и примерни срокове за започване на процедурата:

– отнемане на лицензите на охранителните фирми на ТИМ – отговорник бъдещия служебен вътрешен министър, срок края на другата седмица;

– отнемане на разрешенията за носене на оръжие на всички работещи за охранителните фирми на ТИМ – отговорник бъдещия служебен вътрешен министър, срок края на другата седмица;

– отнемане на лиценза за застрахователна дейност на ЗАД Армеец – отговорник бъдещия финансов министър, срок 1 седмица;

– отнемане на лицензите на всички фирми на ТИМ, занимаващи се със събиране на дългове – отговорник бъдещия финансов министър, срок 1 седмица;

С това се постига бързо разоръжаване и дезорганизация на мутренските отряди на групировката. Следва разграждането на финансовата и мощ на принципа “следвай парите”:

– данъчни проверки на всички фирми на групировката и лични данъчни проверки на Иво Каменов, Марин Митев, Тихомир Митев, членовете на УС на Химимпорт, ЦКБ, пенсионните фондове Сила и Съгласие, България Ер, Хемус Ер, Летище Варна, Летище Бургас и всички други свързани с ТИМ фирми – отговорник бъдещия служебен финансов министър, срок две седмици;

повдигане на обвинения на цялото ръководство на пенсионните фондове “Съгласие” и “Сила” и на партията на ТИМ “Нашия град” за съучастие в документно престъпление: за да се регистрира за изборите тази партия е взела имена и ЕГН-та на граждани от списъците на пенсионните фондове. Подправили са и подписите им. Отговорник ВКП, срок 1 седмица;

– ЦИК веднага да заличи регистрацията на “Нашия град”. Всички решения на общински съвет Варна взети с гласуване на общинските съветници избрани с порочната регистрация на “Нашия град” да бъдат лишени от правно действие – отговорник ЦИК и ВАП;

– замразяване на лицензите на пенсионните фондове Съгласие и Сила и проверка на дейността им за незаконно прехвърляне на активи към друг бизнес на групировката – отговорник ВАП и КФН, но след смяна на шефа и Стоян Мавродиев, който е компрометиран и тясно свързан с лица от ъндърграунда;

– отстраняване на шефа на БНБ Иван Искров за конфликт на интереси и злоупотреба със служебно положение в полза на ЦКБ. Вкарване на квестори в ЦКБ и начало на прокурорска финансова проверка на банката – отговорник ВАП и ДАНС, срок две седмици.

– ДАНС да започне проверка за финансовите и други взаимоотношения на шефовете на ТИМ с бившия руски министър Юрий Трутнев, понастоящем помощник на президента Путин в Кремъл. ДАНС да провери данните, че лица от персоналната охрана на Путин гостуват на тимаджии и пребивава в техни хотели – срок 2 седмици;

– обявяване за порочни на неизгодните сделки на държавата с фирми на ТИМ, като се започне със скандалната сделка за Морската градина – отговорник ВКП, срок 1 седмица;

– Главният прокурор със специален екип към ВКП да обобщава данните за намерените нарушения в хода на проверката и да повдига обвинения – срок 1 месец;

– Завеждане на дела за гражданска конфискация по новия закон за личното имущество на обвинените – срок 2 месеца;

Така се действа на война: бързо, ефикасно, удряйки най-чувствителните точки на врага.

Ако държавата откаже да води тази война, гражданите имат легитимно право да се защитят, включително и чрез активни нападателни действия. Всеки гражданин индивидуално може да допринесе за изкореняването на ТИМ като се откаже от услугите на фирмите на групировката:

1. Преместване на личната пенсионна партида от пенсионните фондове “Съгласие” и “Сила” в друг фонд. Това е най-ефикасното действие, което много бързо може да постави ТИМ на колене, тъй като те не разполагат с друг ликвиден ресурс за подхранване на мегаломанските си проекти;

2. Затваряне на сметки в ЦКБ;

3. Прекратяване на застраховки в Армеец;

4. Активна агитация против ТИМ. Наричане с истинското и име: организирана престъпна група, която скоро ще бъде ликвидирана и съвети към познати и приятели да предприемат 1,2 и 3 преди да са изгубили парите си.

Тези действия подкрепени с гласност от медиите, които толкова години бяха мачкани и заплашвани от групировката, със сигурност ще доведат до отслабване на ТИМ и ще принудят рано или късно властта да влезе във войната на страната на гражданите.

Обратното е равнозначно на пълна катастрофа. Ако институциите не се намесят и пасивно (или активно) подкрепят ТИМ с парите на данъкоплатците, то с голяма вероятност нещата ще ескалират и ще се наложи спасяване отвън на цялата банкова и пенсионна система.

Тогава който и да е на власт ще трябва да понесе пълната отговорност за това, че вместо да вкара в затвора три високопоставени мутри и преторианците им, след което да регулира плавно преразпределянето на награбеното от тях, е допуснал войната с мафията да завърши с поредната финансова и икономическа катастрофа.

Разбира се, гражданите имат и легитимното право да си замълчат, да се наведат и да продължат да теглят ярема. Тогава саможертвата на Пламен губи всякякъв смисъл. Всякакъв смисъл губи и идеята за правова държава, за върховенство на закона, за европейска българска нация. В крайна сметка, за физиологическия процес на превръщане на храна в екскременти не са нужни светли примери, високи идеи, чест, достойнство, национален идеал и съвест за пред поколенията дори.

Дали това е трагично или не всеки може сам да реши като се гледа сутрин в огледалото.

* Чернова от този текст изтече предварително в други интернет ресурси. Моля техните собственици да коригират публикациите си с актуалния текст и позоваване на източника. А.Ч.

Приложения:

Вижте укрепените имения на ТИМ във Варна и в София – Бояна.

Вижте структурата на тяхната собственост тук.

Вижте по-подробно за мутренската армия на ТИМ тук.

***

Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика. If you find the article interesting and useful, you can support us to continue to do independent investigative journalism.

Включете се с Данъкъ Биволъ! Support Bivol

При възможност, станете наш редовен спомоществовател с опцията Месечен Данъкъ. Това ни помага да предвиждаме бъдещи разходи и да планираме дейността си за месеци напред.

Избрахте да дарите 10.00€ Месечно

Възможности за плащане
Информация за Вас

Информация за банковата карта
Плащането е защитено със SSL криптиране

Обща сума: 10.00€ Месечно

Извършвайки плащане Вие се съгласявате с Общите условия, които предварително сте прочели тук.

Please, read our Terms and conditions here.

Биволъ не записва и не съхранява номера на Вашата банкова карта. Плащанията се обработват през системата Stripe. Даренията за Биволъ с банкови карти се управляват от френската неправителствена организация Data for Reporters Journalists and Investigations - DRJI.

Bivol is not recording the number of your bank card. The card payments go through Stripe. Card donations for Bivol are managed by the French NGO Data for Reporters Journalists and Investigations - DRJI.

Възможности за плащане
Информация за Вас

Информация за банковата карта
Плащането е защитено със SSL криптиране

Обща сума: 5.00€

Извършвайки плащане Вие се съгласявате с Общите условия, които предварително сте прочели тук.

Please, read our Terms and conditions here.

Биволъ не записва и не съхранява номера на Вашата банкова карта. Плащанията се обработват през системата Stripe. Даренията за Биволъ с банкови карти се управляват от френската неправителствена организация Data for Reporters Journalists and Investigations - DRJI.

Bivol is not recording the number of your bank card. The card payments go through Stripe. Card donations for Bivol are managed by the French NGO Data for Reporters Journalists and Investigations - DRJI.

IBAN: BG27 ESPY 4004 0065 0626 02
BIC: ESPYBGS1
Титуляр/Account Holder: Bivol EOOD

лв.
 
The current exchange rate is 1.00 EUR equals 0 BGN.
Възможности за плащане
Информация за Вас

Внимание: с този метод сумата ще е в лева, а не в евро. Можете да изпратите "Данъкъ Биволъ" електронно през Epay.bg или с банков превод. От територията на България можете също да изпратите пари в брой през EasyPay, или да направите превод през банкомат, поддържащ услугата B-Pay.    

Обща сума: 5,00 лв.

Извършвайки плащане Вие се съгласявате с Общите условия, които предварително сте прочели тук.

Биволъ не записва и не съхранява номера на Вашата банкова карта. Плащанията се обработват през системата Stripe. Даренията за Биволъ с банкови карти се управляват от френската неправителствена организация Data for Reporters Journalists and Investigations - DRJI.

SMS код BIVOL

За да подкрепите с малка сума нашите разследвания и автори, можете да изпратите SMS на кратък номер. Ще получите с обратен SMS линк към нашия архив.

  • Изпрати 1,2 лв. на номер 1851 с код BIVOL и получи достъп до Архивите на Биволъ
  • Изпрати 2,4 лв. на номер 1092 с код BIVOL и получи достъп до Архивите на Биволъ
  • Изпрати 4,8 лв. на номер 1094 с код BIVOL и получи достъп до Архивите на Биволъ
  • Изпрати 12 лв. с два смс-а на номер 1096 с код BIVOL и получи достъп до Архивите на Биволъ

Сумите са с включен ДДС. Моля, имайте предвид, че това е най-неефективният начин да подпомогнете Биволъ, тъй като комисионната на мобилните оператори достига 60%. Ако имате възможност, използвайте някой от другите методи на плащане.

Криптовалути

За да ни изпратите биткойни сканирайте QR кода или използвайте един от двата адреса: Standard: 1EY3iwkPXiby6XFsyCcVPGZPYCGPbPeVcb
Segwit: bc1ql28g7qnvdmenrzhhc7rtk0zk67gg4wd9x9jmmc

 

 

Вижте също / Read Also

%d блогъра харесват това: