Момчил Мондешки в откровение пред "каките":

Премиерът прави секс с посетители, снима клипчета с две камери, а охраната залага

#Яневагейт С3, Е13: В който става ясно защо Янева се притеснява да отиде при Борисов
by Екип на Биволъ

Шокиращи твърдения за премиера Борисов излизат от нови записи #Яневагейт които са продължение на сюжет от първия сезон на сагата. (виж линк) В един от разговорите Ченалова и Мондешки убеждават Янева да се срещне с Бойко Борисов, за да реши проблемите си. Тя обаче отказва, защото  се страхувала, че ще попадне в ситуация с твърде интимен и деликатен контекст. Стана ясно, че Янева силно се е притеснявала, че евентуалната провокирана среща и разговор с Премиера всъщност едва ли ще протекат в обичаен служебен и организационен контекст, какъвто подобава да бъдат между хора с голяма реална власт по тема, засягаща важен национален въпрос.

ВЯ: Аз ако съм искала да преспя с Бойко съм щяла да преспя преди 5 години.

ВЯ: Ся зорлем да го правя пет години по-късно, просто, когато не искам, няма смисъл.

ВЯ: Ся за кво трябва да отида да влизам в някаква ситуация, в която да се чудя ни напред, ни назад, да стане още по-лошо.

ВЯ: Няма смисъл си влизам в такава ситуация.

ВЯ: Ти къв мислиш ще ми бъде разговора с него?

ВЯ: Че ме пита юридически правилно ли съм подписала СРС-та ли?


Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да подкрепите Биволъ с малка сума. Въведете желаната сума в полето и реквизитите на Вашата банкова карта или използвайте бутона Apple Pay/G-Pay от Вашия мобилен телефон Плащането се извършва през системата Stripe и Биволъ не съхранява номера на Вашата карта.:

Подкрепа за Биволъ

Support Bivol
Or enter your payment details below
Или станете наш редовен спомоществовател с „Данъкъ Биволъ“

/вече публикувано/

Следва новата част от разговора:

“Е толкова ли па ниско” – възмущава се Ченалова.

Адвокат Мондешки веднага подхваща темата като разкрива пред дамите подробности от известните му практики, на които Борисов подлага посетителите си, без да уточнва пола:

Мондешки: Той е така и после разказва на всички квооо…

Янева: Моля ти се…

М: С кого, с коя, клипчета си прави, има две камери в тва, после ги рас… с охраната много се забавляват…

Ч: Е…

М: Ловят се на бас дали от първия или от втория път. Там е страшно!

Я: Ми естествено.

М: Цинично е. Вечер се събират на карти, люпят семки и обсъждат клипчето.

Ч: Много е грозно тва

М: Хахаххахаа, добре, че (не се разбира). Добре извинявай, тва не е…

Чуйте записа тук:


Оттук-нататък Янева дава вече известните от предните сезони примери за положително отношение на премиера към някои от жените, към които Борисов проявявал по-специално отношение отколкото „като за едното ч…“. като щастливката, на която купил къща в Барселона за милион и половина евро, за жената на негов приятел от кръга „Котараците”, която ходила в „Шервиньо” и била назначена за протокол в МС, Мая за която „разбрала половин София”… (виж линк)

Самата Янева обаче никак не е уверена, че ще попадне в този привилигирован контингент и ситуацията “ни напред – ни назад” от която става по-лошо, добива зловещо измерение. Разсъжденията са очевидно за сексуалните действия на Борисов към Янева, които щяли да бъдат записани на клип, обсъждани от охраната и от широк кръг приближени около премиера. С други думи материал, който може да послужи да бъде изнудвана и компрометирана в бъдеще. Особено унизително за “жертвите” на подобни сексуални посегателства е твърдението, че позорните клипчета се гледали от различни, неопределен брой лица, които се “забавлявали” с тях, а охраната от НСО, дори “ловяла бас” и си правила своеобразни залагания от кой път ще се случи контактът!

От по-рано публикуван запис става ясно, че Мондешки се познава с приближения на Борисов Петър (Пепи) Лашов, който му предлагал да го води в Банкя да играят карти с премиера. Възможно е той, или Сашо Сталийски, който също се появава в записите като особено близък, да са източници за циничните случки, които Мондешки уверено разказва, а Янева категорично потвърждава с репликите “Моля ти се… Ми естествено”.

От записа не става ясно дали случките преразказани от Мондешки протичат в кабинета на премиера или на друго място. При всички случаи обаче е ясно, че разказаните случки отразяват практика, която е в сферата на срещи и контакти на Борисов по служебни дела, каквато би трябвало да бъде и евентуална среща с председателката на СГС, обвинена за неправомерно разрешение на СРС-та. Наличието на камери и клипчета, както и евентуални свидетели на подобно видео-документиране,  може да бъдат обект на проверка. Едни независими следователи могат да свалят и показанията на охраната, ако прокуратурата хипотетично пожелае да се заеме с данните за престъпления срещу личността в разказа на Мондешки.

Според публични самопризнания на адв. Мондешки за тези разговори, публикувани от Петьо Блъсков, той самият съвсем умишлено и нарочно е изговорил и записал всички скандални и цинични неща от #Яневагейтв в таен заговор с висшите съдийки, за да набеждават, злепоставят и евентуално изнудват хора на най-високи властови позиции. Само по себе си това също представлява тежко престъпление от общ характер.

Остава да видим реакцията на Министър-Председателя по отношение на скандалните твърдения на Момчил Мондешки, за морала на неговото служебно изпълнение на задълженията, направени пред трети лица.

Според Биволъ въпросния епизод от сагата със записите на Владимира Янева до голяма степен обяснява грешната паническа реакция чрез интервюто в „Труд”, в което Мондешки или #КОЙ то и да е се опитват да потушат с бензин пожара от повече от скандалните си откровения за дейността на Бойко Борисов, като действащ Премиер на страната. В предишни епизоди Мондешки дава други негативни определения за Борисов: „Да, ама той всеки знае, че Бойко никога не казва истината. Той днеска ти казва тва и след малко ти казва обратното.” (виж линк).

***

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика.

Платете Данъкъ Биволъ!

Включете се с ЕДНОКРАТЕН ДАНЪК (през PayPal, банкова карта, Epay/банков превод), или станете един от нашите редовни, МЕСЕЧНИ ДАНЪКОПЛАТЦИ (през PayPal или банкова карта), или със СМС от България или чужбина

Научете повече за Данъкъ Биволъ тук.

This post is also available in: English

Вижте също / Read Also