Capture_decran_2013-01-14_a_18.01.12

* Обновено 15.01.2013 16 ч.: От фирмата Порше БГ, собственик на автомобила уточниха, че колата не е продадена на СЛЕ Груп. Данните на Биволъ са, че е ползвана от управителите на СЛЕ Груп.

 

Записът в YouTube

Черен джип Ауди Q7 докарва шефа на РИОСВ Бургас пред дома му в к-с Славейков в Бургас, където са паркирани служебния му Форд и Ауди S8, което той ползва. Според оперативни данни записът е правен в следобедните часове на 08.12.2012 г. /събота/. Това е седмица преди да бъде подписано от Георгиев скандалното решение в полза на „СЛЕ груп“, узаконяващо строителството върху несебърските дюни.

Джипът с транзитен номер 653H036 се ползва от собствениците на СЛЕ Груп, показва проучване на Биволъ. Той е лизингов и номерът му е издаден на 04.12.2012 г., но е сменен веднага след като избухна скандала в първия работен ден на Новата година – 02.01.2013 г. Официално номерът се води на голяма лизингова автокъща в София. Всичко това елементарно може да се провери в базата с данни на КАТ.

В интервю за БНТ дадено на 08.01.2013 г. Бойчо Георгиев официално отрече, че познава някой от СЛЕ Груп. „Тези хора не ги познавам, никога през живота си не съм ги познавал, нито са идвали да разговарят с мен, нито съм ги виждал точно кои са“, кълне се Георгиев пред камерата. Видеото доказва обаче, че той не казва истината.

Шефът на РИОСВ Бургас беше нарочен за уволнение от Премиера, след като стана ясно, че е потвърдил липсата на необходимост от екооценка за строеж на дюните в Несебър, попадащи в зона от Натура 2000. С това го узакони и направи възможно издаването на строителното разрешение. Теренът е собственост на СЛЕ Груп, чиито управители имат обща фирма с кумеца на Цветан Цветанов. Министър Нона Караджова обаче лично защити подчинения си и уволнението му вече не е на дневен ред. Бойчо Георгиев е активен партиен кадър и настоящ общински съветник на ГЕРБ в Бургас.

Подписът на Бойчо Георгиев е сложен и под ОВОС за строежа на самия плаж в Иракли, който възмути гражданското общество и природозащитниците, които излизат на протест днес.

За да няма въпроси как чиновник на заплата се е сдобил с такава луксозна кола, аудито на Бойчо Георгиев с номер А 1161 МА се води на фирма на фирма „Виг Трейд“ ЕООД, с Булстат 147096115, посочват източниците ни. Зад него се вижда служебният му Форд с номер А 4848 КР.

Записът, с който Биволъ разполага може бъде подложен на експертиза от МВР. Ако се окаже автентичен, то това разкрива добре организирана и прикрита корупционна схема зад „Дюнигейт“, с участието на държавни служители.

На ход е прокуратурата!

Postscriptum 15.01.2013 г. Извиняваме се за допусната техническа грешка. Колата, предоставена на Бойчо Георгиев от фирма Виг Трейд е Ауди модел А8, а не S8. А8 с двигател 4,2 литра.

***

Радваме се, че стигнахте дотук. Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика.

Платете Данъкъ Биволъ!

Можете да се включите с PayPal, банкова карта (Visa или Master Card), Epay.bg, в брой през EasyPay, през банкомат с B-Pay или с банков трансфер. Приемаме и криптовалутен данъкъ в биткойн или друга криптовалута.