„Българин съм и ще отстояван националната идентичност на страната си, която може да бъде постигната само с усърдни грижи към образованието, културата и духовността на нацията ни.[…] Аз съм родител и зная от какво се нуждаят децата ни, за да се чувстват равностойни граждани на Европейския съюз, и ще помагам да израстнат като конкурентноспособни личности в общността.“ – това пише депутатът от БСП Петър Курумбашев в своя сайт.

За да израстнат като конкурентноспособни личности, децата на Петър Курумбашев учат в Англо-Американското училище в София, където за годишното обучение на едно дете се заплаща около 19 000 евро. – това става ясно от изтеклъл мейл на Курумбашев до Драгомир Стойнев и Кирил Добрев, изпратен през февруари 2011 г. и изтекъл в #BSPLeaks.

Capture_2013-12-22_a_12.32.04

„Българинът“ Курумбашев е подбрал три варианта за „усърдни грижи към образованието“ в Австрия. И трите колежа не са социални – таксите са съпоставими с Англо-Американското училище (18 – 20 000 евро годишно). Към образователните нужди на децата обаче се добавят и средствата за квартира и храна в Австрия.

Не е тайна, че Курумбашев е състоятелен човек макар че авоарите му са под формата на заеми. За 2013 той е декларирал, че има да взема 3,1 млн.лв., а в българските му и чуждестранни сметки има само 20 000 лв.

Драгомир Стойнев е декларирал за 2013 г. 47 000 лв. на влог, а съпругата му 25 000 лв. Дори и с министерска заплата той трудно би си позволил обучението на отроците в гореизброените училища.

Кирил Добрев и съпругата му са в по-добра финансова позиция за финансиране на образованието в англо-американските училища по нас и по-света. Г-жа Добрева може да използва своите влогове в „банката на властта“ КТБ, които са на стойност 100 000 евро. Известно е, че тази банка отваря лични сметки само на привилегировани клиенти, като „хидрогеологът“ Ахмед Доган.

За текущата издръжка на децата Кирил Добрев може да разчита и на приходите от производство на електричество от „Пирин ВАТ“ ООД, където той държи мажоритарния пакет акции. Притежаваните от дружеството мини-ВЕЦ носят солидни печалби. През тази година приходите от ВЕЦ не бяха обложени с допълнителен данък като останалите ВЕИ, а буквално преди дни ВАС премахна и всички ограничения върху строителството им.

http://www.168chasa.bg/Article.asp?ArticleId=829888

За БСП-лийкс

БСП-лийкс (#BSPLeaks) е колекция от служебни и лични съобщения на активисти на БСП, изтекли в сайта Balkanleaks и в други медии. От БСП-лийкс излязоха скандални от морална гледна точка документи, като опорните точки и медийните планове на Моника Йосифова, списъците с интернет-тролове на БСП и опорните точки в защита на назначението на Делян Пеевски.

Отделно от това в БСП-лийкс се съдържат конкретни данни за престъпления. Такива са „опорните точки“ за оклеветяване на протестите изготвени с използването на вътрешна установъчна информация на МВР. Престъпна е и злоупотребата с лични данни на стотици хиляди граждани за предизборна агитация по телефона, разкрита от Offnews.

До момента липсват данни прокуратурата да се е самосезирала и да работи за разкриването на извършителите на тези закононарушения.

Затвори/Close

За да дарите на Биволъ изберете криптовалута от менюто, въведете сума и натиснете бутона Exchange. След това потвърдете с бутона Proceed и преведете сумата на указания портфейл. Changelly ще изпрати парите в нашия биткойн портфейл.
Donate cryptocurrency to Bivol by selecting a currency from the menu, fill the amount and click on the button Exchange. Then confirm with the button Proceed and send the amount to the displayed wallet. Changelly will transfer the sum to our bitcoin wallet

This post is also available in: English