Операция “Чисти гащи”

by Екип на Биволъ
Големият акт вече е факт и изцапаните гащи се размирисаха из цял свят. Вече няма нужда от гадателски способности, за да се прочетат по отпечатъците в гащите връзките на властта и подземния свят. Четат ги в Брюксел и във Вашингтон и бърчат нос, защото бельото ни вече е донякъде общо.
Причините за заразата, която е обхванала целия държавен организъм са ясни. Имената и прякорите на микробите са ни познати до втръсване : Галеви, Маргини, Маджовци, Монтерейци, Пещаци, Запалката, Р. Овч., Дебелият, Маслинката, Дъбката, Велчев и т.н.

Всички те са се радват на добро самочувствие на невинни до доказване на противното и с малки изключения са свободни граждани.

Проблемът не е в медицината, защото това не са някакви хитри и мутиращи вируси, за които не е намерен лек, а банални бактерии срещу които действат антибиотици измислени още през 30-те години на миналия век в САЩ.

Но вместо да ги сложи под карантина и да им администрира конска доза, правителството се зае с препиране на гащите. Най-наглите микроби са особено активни в прането, наречено реформа на кабинета.

Накрая ще размахат жълтеещите се гащи пред света, а лапкането с мръсни ръце, в интерес на размножилите се микроби ще продължи… до следващия голям акт.

***

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика.

Платете Данъкъ Биволъ!

Включете се с ЕДНОКРАТЕН ДАНЪК (през PayPal, банкова карта, Epay/банков превод), или станете един от нашите редовни, МЕСЕЧНИ ДАНЪКОПЛАТЦИ (през PayPal или банкова карта), или със СМС от България или чужбина

Научете повече за Данъкъ Биволъ тук.

Вижте също / Read Also