Capture_decran_2013-04-19_a_16.46.17

„Според оперативната информация Станимир Флоров, Пламен Йоцов и Васил Василев поддържат нерегламентирани контакти с лица от арабски произход, занимаващи се с наркотрафик, като пример за това посочи връзката им с арабин от палестински произход. За последния е известно, че има магазин на бул. „Хр. Ботев“ № 102 за авточасти, където се продавали наркотици“ – пише в строго секретно предложение за откриване на ГДОП „Араби“ на НСС. Документът е с дата 21.10.1999 г.

Проверка на Биволъ показа, че магазинът за авточасти на Хр. Ботев 102 и в момента съществува и се води на фирмата „Ел Хатиб“ ЕИК  121163610, която сега е собственост на Иссам Исса от Сирия.

Фирмата е основана през 1993 г. от ливанския гражданин Хасан Ел-Хатиб Махер, роден през 1943 г. Три години по-късно, през 1996 г. като съдружник влиза Махер Ел Хатиб, който е 74-ти набор.

През 1998 г. ливанците приемат като съдружник в „Ел Хатиб“ ООД техния сънародник Минтаха Махмуд Хижази. Така по времето на разработката „Араби“ фирмата с магазин за авточасти на Христо Ботев 102, където според службите са се продавали наркотици, е принадлежала на тези три лица. През 2004 г. те продават фирмата на Адел Иса. Според публикация във в. Стандарт, последният е известен като трафикант на амфетамини и е бил свидетел по дело срещу Златомир Иванов – Баретата през 2006 г. 

Двамата ливанци Хасан Ел-Хатиб Махер и Махер Ел Хатиб и в момента живеят в България с лични карти за постоянно пребиваващи чужденци и имат обща действаща фирма „Хатиб Трейдин Къмпани – К.Т.С“, занимаваща се с търговия. Минтаха Махмуд Хижази също живее в България и има бизнес, но е регистриран с ливанския си паспорт. Сред бизнес съдружията на тримата не се откриват имена на знакови лица на прехода.

Capture_decran_2013-04-19_a_17.22.05

Магазинът за авточасти на бул. Христо Ботев 102

Очаквайте подробности


Намирате ли тази статия за полезна?
Подкрепете ни, за да продължим да правим независима разследваща журналистика.

Платете Данъкъ Биволъ!

Можете да се включите с PayPal, банкова карта (Visa или Master Card), Epay.bg, в брой през EasyPay, през банкомат с B-Pay или с банков трансфер. Приемаме и криптовалутен данъкъ в биткойн или друга криптовалута.

Аз поддържам Биволъ >>