„Не мога сега да ги пресмятам“, каза министър Мирослав Найденов за гори, набелязани за изключване от горския фонд при сегашното правителство. „Няма как да ви ги разделям“, допълни той по повод питането колко от проектите са за частни инвеститори. Така и не се разбра какъв е броят на новите заявления постъпили по времето на ГЕРБ.

Екип на Биволъ ръководен от младата разследваща журналистка Живка Попатанасова изготви списък с всички преписки разгледани от Изпълнителната Агенция по Горите (ИАГ). Списъците се базират на данни от сайта на агенцията, където се публикуват протоколите от разглеждане на преписки, свързани с промяна предназначението на поземлени имоти в горски територии. Тяхното наличие и възможността да се извлече тази информация от публични източници беше сигнализирано на Биволъ от бдителен читател, за което му благодарим.

В тези протоколи не се отбелязват имената на заявителите и номерата на имотите по ЕКАТТЕ, но тази информация може да се намери в Кадастъра по общината, землището и площта на имота.

Предоставяме списъците на колеги журналисти, работещи по скандала Дюнигейт за ползване, тъй като не разполагаме с ресурс да обработим всички съмнителни преписки, а те не са малко и засягат интересни места по Черноморието, планинските курорти,  балнео курорти и други кътчета с все още девствена природа. Таблиците се намират в приложения zip файл.

***

Радваме се, че стигнахте дотук. Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика.

Платете Данъкъ Биволъ!

Можете да се включите с PayPal, банкова карта (Visa или Master Card), Epay.bg, в брой през EasyPay, през банкомат с B-Pay или с банков трансфер. Приемаме и криптовалутен данъкъ в биткойн или друга криптовалута.