Vejdi_rozov_slon
Колаж на Владимир Дойчинов – Ладо

Бившият министър без портфейл и настоящ директор на НИМ Божидар Димитров е на ръба на епохално откритие, което може да бъде оповестено преди Великден.

С помощта на Рашидов той открил Светия Граал, научи Рога и Копита от отлично информирани източници внедрени в НИМ и в Министерството на културата.

Всичко започнало след като Божидар Димитров и Вежди Рашидов си допивали в НИМ след прием в резиденция Бояна. Рашидов докопал невзрачна на вид древна чаша от случайна витрина, без да я мие си налял водка и до първи петли пил само от нея.

Няколко дни по-късно министърът на културата започна да се сравнява със Създателя и „възкреси“ Гена Димитрова.

Това навело Димитров на мисълта, че въпросната чаша е дълго издирваното „оръдиe на страстта“ и той веднага се е заел да обоснове откритието.

Теоретичната част на обосновката вече е завършена и в момента текат емпиричните тестове.

От няколко дни Божидар Димитров се е затворил в кабинета си с чашата, жертвал е Великия пост в името на науката и изпробва различни алкохолни настойки с надеждата да повтори духовния експеримент на Рашидов.

Като истински учен, Божидар Димитров се терзае от малко вероятната контра-хипотеза, че в чашата няма нищо особено, а откровенията на Вежди са продукт на пиянския делириум на невеж производител на халтура.

Въпреки съмненията, окриленият от емпиричните тестове Димитров е убеден, че именно на българска земя и благодарение на неговите усилия ще бъде открит Светия Граал, твърдят пред Рога и Копита негови сътрудници.

***

Радваме се, че стигнахте дотук. Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика.

Платете Данъкъ Биволъ!

Можете да се включите с PayPal, банкова карта (Visa или Master Card), Epay.bg, в брой през EasyPay, през банкомат с B-Pay или с банков трансфер. Приемаме и криптовалутен данъкъ в биткойн или друга криптовалута.