Биволъ веднъж „измуча“ срещу кражбата на интелектуалния труд на неговите автори и сътрудници. Припомняме, че агенция БГНЕС и други издания разпространиха без да се позовават на нашия сайт превода на нередактираната грама на посланик Пардю за организираната престъпност в България, предоставена от Wikileaks.

Налага се да го припомним, защото препечатването на цели пасажи от наши текстове без позоваване явно е заразно и продължава.

Така например във в. „Галерия“ е препечатан едно към едно цял параграф от стратията ни „Пещаците купуват Труд и 24 часа?“. Целият текст от „Галерия“ пък славно се появи не къде да е, а на сайтовете на в. „24 часа“ и „Труд“, но бързо беше свален. Гугъл обаче се оказа по-бърз и успя да го вкара в кеша където все още може да се види.

Конкретните ни претенции са за авторството на този параграф: 

Според изтекли в медиите СРС Иван Иванов е осъществявал чадър над винпрома в Пещера, който е произвеждал и пласирал алкохол с фалшиви бандероли. В разговорите той ги нарича „Пещаците“ Срещу услугите си той се договаря със собственика на винпрома Атанас Петров за подкуп – пушка и лаптоп за дъщеря си. Властовият чадър на „Пещера“ по времето на тройната коалиция е опънат със съдействието на високопоставени фигури от държавата – министъра на вътрешните работи Румен Петков и главния комисар Валентин Петров, както показва докладът на Комисията по вътрешна сигурност, пред която показания дава бившият шеф на ГДБОП и сегашният шеф на Агенция „Митници“ – Ваньо Танов.

Припомняме, че вестник от същата пресгрупа с неизяснена собственост се погнуси да ни цитира по друг повод – сигнала за злоупотреби до БОРКОР.

Впрочем, информацията в кеша на Google скоро ще изчезне безследно, така че побързайте да се порадвате на несбъднатия „симбиоз“ между изданията на Трактора и на Пъпката.

Capture_decran_2011-04-08_a_17.59.10

***

Радваме се, че стигнахте дотук. Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика.

Платете Данъкъ Биволъ!

Можете да се включите с PayPal, банкова карта (Visa или Master Card), Epay.bg, в брой през EasyPay, през банкомат с B-Pay или с банков трансфер. Приемаме и криптовалутен данъкъ в биткойн или друга криптовалута.