Биволъ веднъж „измуча“ срещу кражбата на интелектуалния труд на неговите автори и сътрудници. Припомняме, че агенция БГНЕС и други издания разпространиха без да се позовават на нашия сайт превода на нередактираната грама на посланик Пардю за организираната престъпност в България, предоставена от Wikileaks.

Налага се да го припомним, защото препечатването на цели пасажи от наши текстове без позоваване явно е заразно и продължава.

Така например във в. „Галерия“ е препечатан едно към едно цял параграф от стратията ни „Пещаците купуват Труд и 24 часа?“. Целият текст от „Галерия“ пък славно се появи не къде да е, а на сайтовете на в. „24 часа“ и „Труд“, но бързо беше свален. Гугъл обаче се оказа по-бърз и успя да го вкара в кеша където все още може да се види.

Конкретните ни претенции са за авторството на този параграф: 

Според изтекли в медиите СРС Иван Иванов е осъществявал чадър над винпрома в Пещера, който е произвеждал и пласирал алкохол с фалшиви бандероли. В разговорите той ги нарича „Пещаците“ Срещу услугите си той се договаря със собственика на винпрома Атанас Петров за подкуп – пушка и лаптоп за дъщеря си. Властовият чадър на „Пещера“ по времето на тройната коалиция е опънат със съдействието на високопоставени фигури от държавата – министъра на вътрешните работи Румен Петков и главния комисар Валентин Петров, както показва докладът на Комисията по вътрешна сигурност, пред която показания дава бившият шеф на ГДБОП и сегашният шеф на Агенция „Митници“ – Ваньо Танов.

Припомняме, че вестник от същата пресгрупа с неизяснена собственост се погнуси да ни цитира по друг повод – сигнала за злоупотреби до БОРКОР.

Впрочем, информацията в кеша на Google скоро ще изчезне безследно, така че побързайте да се порадвате на несбъднатия „симбиоз“ между изданията на Трактора и на Пъпката.

Capture_decran_2011-04-08_a_17.59.10

Затвори/Close

За да дарите на Биволъ изберете криптовалута от менюто, въведете сума и натиснете бутона Exchange. След това потвърдете с бутона Proceed и преведете сумата на указания портфейл. Changelly ще изпрати парите в нашия биткойн портфейл.
Donate cryptocurrency to Bivol by selecting a currency from the menu, fill the amount and click on the button Exchange. Then confirm with the button Proceed and send the amount to the displayed wallet. Changelly will transfer the sum to our bitcoin wallet