На 6 октомври 2015 г. министърът на външните работи Даниел Митов е удостоен с Големия Кръст за заслуга „ProMeritoMelitensi“ на Суверенния военен хоспиталиерен Орден на Свети Йоан от Йерусалим, Родос и Малта, съобщава на страницата си Министерството на външните работи.

Орденът е връчен от Алберто Леончини-Бартоли, дипломатически съветник и специален пратеник за церемонията на Великия Магистър на Ордена Негово Височество Фра`Метю Фестинг.

Посланик Леончини-Бартоли (вдясно) връчва орден на министър Даниел Митов

Посланик Леончини-Бартоли (вдясно) връчва орден на министър Даниел Митов

 

„Последният да затвори вратата“, казват французите при изреждането на дълга поредица от имена и титли. В случая обаче има и скрит коз: дъщерята на Негово Превъзходителство Леончини-Бартоли е началник на кабинета на Ирина Бокова и неин най-доверен кадър. Паола Леончини-Бартоли е плътно до Ирина Бокова при нейните многобройни пътуванията в чужбина (виж тук, тук и тук).

Церемонията, на която „Просто Митов“ става Grand Officier pro Merito Melitensi Даниел Митов е уважена от подбран бомонд. Присъстват вицепремиерът Ивайло Калфин, земеделският министър Десислава Танева, зам.-министри на Външните работи и отбраната, папският нунций, посланици, свещеници от различни вероизповедания и дори Левон Хампарцумян, научаваме от светските хроники на български и английски.

Четири месеца по-късно Даниел Митов номинира Ирина Бокова за българска кандидатура за поста Генерален секретар на ООН, като се позова на решение на правителството Орешарски.

Министерството на Външните работи не отговори на запитването за коментар от Биволъ дали в случая не е налице търговия с влияние.

Затвори/Close

За да дарите на Биволъ изберете криптовалута от менюто, въведете сума и натиснете бутона Exchange. След това потвърдете с бутона Proceed и преведете сумата на указания портфейл. Changelly ще изпрати парите в нашия биткойн портфейл.
Donate cryptocurrency to Bivol by selecting a currency from the menu, fill the amount and click on the button Exchange. Then confirm with the button Proceed and send the amount to the displayed wallet. Changelly will transfer the sum to our bitcoin wallet

This post is also available in: English