Мозъкът на Дюнигейт Калин Тихолов става министър

by Екип на Биволъ

В един и същи ден – 03.08.2007 кметът на Община Несебър Магдалена Мандулева подписва няколко поредни заповеди за одобряване на подробните устройствени планове (ПУП) на държавни имоти от горския фонд, сред които терени харесани от “инвеститорите” Борислав Михайлов и тъста му Димитър Петров.

Втората поредна молба за ПУП от далечната 2007 г. след тези на тъста и преди Михайлов е на арх. Калин Тихолов, автор на ПУП-овете за всички тези държавни имоти – гори и дюни, които се подаряват за скромни суми на определени лица, за да се превърнат в урбанизирана зона.

Capture-2013-05-27-at-18.37.22

Capture-2013-05-27-at-18.36.43

pup-590

ПУП за имот с кадастрален номер 152 – Димитър Петров, препродаден на СЛЕ Груп, заповед номер 590

pup-591


Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да подкрепите Биволъ с малка сума. Въведете желаната сума в полето и реквизитите на Вашата банкова карта или използвайте бутона Apple Pay/G-Pay от Вашия мобилен телефон Плащането се извършва през системата Stripe и Биволъ не съхранява номера на Вашата карта.:

Подкрепа за Биволъ

Support Bivol
Or enter your payment details below
Или станете наш редовен спомоществовател с „Данъкъ Биволъ“

ПУП за имот с кадастрален номер 142 – Калин Тихолов, заповед номер 591

pup-592

ПУП за имот 143 – Боби Михайлов, заповед номер 592

Имотът на тъста на Михайлов, впоследствие на СЛЕ Груп – 152

karta-mihaylov-tiholov

Имотите на Тихолов (142 и 144) и Боби Михайлов – 143

Дори грабителското правителство на Тройната коалиция, прочуло се със заменките на огромни територии гори, не посмя да извади окончателно тези апетитни имоти от горския фонд и да ги хариже на близките до властта частници.

Това обаче беше сторено в последната година от управлението на ГЕРБ от министър Мирослав Найденов. Така през ноември 2012 тъстът на Борислав Михайлов се сдоби с 29 декара и на следващия ден ги препродаде на скандалната фирма СЛЕ “Груп”, която преди Нова година вкара багерите в дюните.

Гръмна скандалът “Дюнигейт”. В поредица от разкрития Биволъ доказа, че далаверите с държавни земи в Несебър не са инцидентни актове, а добре разработвана организирана система за държавно ограбване. Всичко е действало като добре смазан механизъм за облагодетелстване на хора, свързани с властта и преди и сега.

От наличната документация става ясно, че мозък на тази схема е предложеният днес за министър на инвестиционното планиране Калин Тихолов.

Самото име на министерството, което не е нужно никому в тази криза, показва истинското намерение на това правителство: да продължи вече на национално ниво схемата за приватизиране на най-прекрасните кътчета на България и превръщането им в бетонни гета, за да извличат огромни печалби родните неофеодали.

Същият Тихолов е автор и на скандалния ОУП за Царево, с който се опита да узакони строежа на незаконното селище Златна перла край Варвара и да превърне в голф игрище 1500 дка от природен парк Странджа. Негова /в сътрудничество с бившия МРРБ зам. министър Савин Ковачев/ е и заслугата за отвратителната визия на курорта Слъчнев Бряг, заприличал на бетонна джунгла през последните 10 г..

Инвестиционно проектиране, ли? Нищо подобно. Истинското име на това министерство е: Министерство на строителната мафия и разграбването на българската природа!

***

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика.

Платете Данъкъ Биволъ!

Включете се с ЕДНОКРАТЕН ДАНЪК (през PayPal, банкова карта, Epay/банков превод), или станете един от нашите редовни, МЕСЕЧНИ ДАНЪКОПЛАТЦИ (през PayPal или банкова карта), или със СМС от България или чужбина

Научете повече за Данъкъ Биволъ тук.

Вижте също / Read Also