За автора

Подобни статии

One Comment

 1. 1

  KrassimirGadjokov

  Като специалист в голяма комуникационна фирма мога да кажа, че крайно невероятно NSA или друга правителствена служба да е задължила [b]законово[/b] техници да им дадат достъп до сървъри или друго подобно предаване на данни [b]през главата на ръководството[/b] на фирмата.

  Също невероятно е и NSA да са „хакнали“ всички тези компании незабелязано и да точат такива огромни обеми данни незабелязано. В една такава сериозна компания има много нива на защита и наблюдение, и косвени показатели (например трафик) които бих сигнализирали за подобно нещо и биха породили въпроси.

  Вероятно става въпрос за NSL – National Seccurity Letters – за които Гугъл нямат право да съобщават на собствениците на акаунтите и са длъжни да предават , но [b]само[/b] транзкационни данни (кой, кога, с кого и колко дълго е осъществил връзка или обменил емейл). Тези „писма“ изрично не изискват подлусшване и предвана на [b]съдържанието[/b] на самата комуникация.

  Но NLS не са част от скандала . Те се знаят отдавна.

  Много по-вероятно някой неук мениджър проекти (за съжаление повечето са празноглавци!) е обобщил в слайда инофрмация, без да е разбрал как и какво се достъпва от службите.

Коментарите са забранени

Bivol.bg 2010-2014 Bivol.bg е издание на "Бивол" ООД. Всички права запазени.