Причините за проблемите в Гърция са сходни с проблемите, които наблюдаваме и в България.

1. Гърция не предприе мерки за икономически реформи, не преструктурира навреме икономиката си и не взе мерки за борба с контрабандата и укриването на данъци, все неща които наблюдаваме и в България.

2. България и Гърция изостават в борбата с корупцията и злоупотребите с еврофондавете, като само мащабите са различни, а кражбите и там и тук продължават.

3. През последните години Гърция продължи да взима непрекъснато заеми от международните пазари, за да ги харчи за публични разходи, подобно на България.

4. Гърция не предприе мерки да съкрати раздутата си държавна администрация и не взе мерки за ограничаване на разхищаването на държавни средства, както е и в България.

Харесва ли Ви статията?
Само срещу няколко лева месечно можете да гарантирате съществуването на независима разследваща журналистика.
Кликнете тук и станете абонат на Биволъ с Данъкъ "Биволъ"!Фалит на Гърция ще повлияе негативно и на България, като спад на преките чуждестранни инвестиции и забавяне на икономическия ни растеж. Защото е по-добре да се учиш от грешките на другите, отколкото от собствените, а ние имаме уникалния шанс да се поучим от грешките на Гърция.

Източник: Българска търговско-промишлена палата

Източник: Българска търговско-промишлена палата

Подкрепете кампанията #DMSЯневагейт за популяризиране на Яневагейт във Facebook

Ако цените нашата работа подкрепете сайта "Биволъ" с дарение (банков превод, в брой - през Cashterminal, ePay.bg - EasyPay, PayPal, биткойни), абонамент или покупка на наш рекламен продукт:

Print Friendly