Capture_2014-05-09_a_13.59.01

Огромен изкоп е изникнал зад плажа Корал за няколко дни, а изкопните работи продължават и в момента. Това установи Атанас Русев от сдружението „Да запазим Корал“, който вчера алармира местната власт и медиите. Според Русев са изкопани над 2000 м3 земя. Въпреки сигнала и репортажа по bTV от тази сутрин институциите все още не са реагирали.

„Сега е 19.30 часа на 08.05.2014 г. –  обадиха ми се от селото – то е малко – багера и в момента копае зад Корал, пръста се кара на частен обект в с. Лозенец в близост до Централния плаж, където се прави обратен насип. Обекта е собственост на Бългериан пропертис. Независимо от сезираните полиция, кметство Лозенец, община Царево, не само че не са взети мерки, а напротив – беззаконието продължава !!!“  – написа Русев в блога „Да запазим Корал„.

На мястото има незаконно строително сметище. Кметицата на с. Лозенец е дала разрешение за изгребване на сметището, но мащабният изкоп очевидно надхвърля в пъти количествата земна маса в депото.

В репортажа по бТВ се виждат многобройни строежи на хотеи на първа линия в Лозенец. Обектите имат строителни разрешения от 2008 г., презаверени през 2012 г. Това ясно подчертава приемствеността в управлението на общината при БСП и при ГЕРБ, която личи и в отношението към спорния ОУП на Царево.

Подобни строителни разрешения бяха издадени през 2012 за земята зад плажа „Корал“. Те обаче се оказаха незаконни според МРРБ и бяха дадени на прокурор. 

razreshitelni-lozenec

***

Радваме се, че стигнахте дотук. Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика.

Платете Данъкъ Биволъ!

Можете да се включите с PayPal, банкова карта (Visa или Master Card), Epay.bg, в брой през EasyPay, през банкомат с B-Pay или с банков трансфер. Приемаме и криптовалутен данъкъ в биткойн или друга криптовалута.

This post is also available in: English