Capture_2014-02-19_a_17.46.18

Мощен изблик на форумна любов е облял собственика на КТБ Цветан Василев между 26 и 30 януари 2012 г. в сайта на телевизията bTV – сигнализира читател на Биволъ във Facebook.

114 любвеобвилни коментари има под публикацията за интервюто на Росен Петров с банкера, което е от 4 декември 2011 г. На същата дата има само един коментар от потребител Анна Горанова, който гласи следното:

На Росен Петров, като му е запушен носа да си капне капки, а не да ми диша като Дарт Вейдър в микрофона през цялото време!!

Троловете налазват публикацията месец и половина по-късно, но пък набегът е мащабен и с размах:

Гледах интервюто на Цветан Василев ! Много ми допада този човек, много ми е симпатичен и много мъдри неща казва. – открива любезностите потребител с никнейм Simba85

Много интелигентен и ерудиран човек е този Цветан Василев. Допада ми мисленето му и тезите, които излага. – подаква shampiona666

В следващите дни коментарите стават още по-елейни и възторжени, като включват и хвалби за КТБ. Произвеждат ги около 20 профила, повечето от които не са коментирали нищо друго в сайта.

изключителен българин е Цветан Василев с напълно заслужена награда Мистър икономика

Много интелигентен човек и велик българин, като клиент на банката съм изключително доволна от обслужването и отношението към хората

Преди години с мъжа ми взехме кредит от Корпоративна търговска банка. Хората за момента са изключително коректни. Всички си е така, както е уговорено по договор. Няма лъжа, няма измама! Това е моята банка – споделя автентичен потребителски опит jenena_s_deca

Тролът luna обаче е сбъркал заданието и е писал хвалба за ЦКБ, банката на ТИМ.

Централна кооперативна банка е една от най-добрите в България, лихвите на кредитите са поносими и условията за ипотеки са много добри

Включват се и истински фенове и фенки на Ботев – Пловдив

Фенка съм на Ботев Пловдив! Този човек го извади от дъното! Толкова съм му благодарна! Че и скромен!!!

Каквото и да си говорим – само Корпотативна търговска банка и Цветан Василев помагат на българският футбол – трявба да им се оцени!

Форумното внимание не подминава и медиите, които иначе Цветан Василев отрича да финансира:

И е много честен в отговора си за медиите – по света няма свободни медии, Росен го пита за нашите. Но е истина, че „Телеграф“ се чете!

Някои зоват за политическа кариера на този нов Левски и Ботев в едно:

е това е голям човек, даже трябва в политическа кариера да се включи. Писна ни от разни бедняци да ни управялват, само искат да крадат. Цветан Василев е стабилен човек

А други изказват задоволство, че държавните пари са в КТБ

затова държавата е поверила парите си на него

Доволна съм , че ги е поверила на него той не е човек който би злоупотребил с каквото е да е

През последните дни разкритията на Биволъ за форумните тролове на БСП и ДСБ привлякоха вниманието на медиите към този модерен мрежов феномен. Стана ясно, че от фирмени услуги за манипулиране и подмяна на общественото мнение, предлагани с дискретния етикет „репутационен мениджмънт“, са се ползвали не само политическите партии, но и големи корпорации като МТЕЛ.

А защо не и всеки, който може да си ги плати с парите, които „държавата му е поверила“?

***

Радваме се, че стигнахте дотук. Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика.

Платете Данъкъ Биволъ!

Можете да се включите с PayPal, банкова карта (Visa или Master Card), Epay.bg, в брой през EasyPay, през банкомат с B-Pay или с банков трансфер. Приемаме и криптовалутен данъкъ в биткойн или друга криптовалута.