Уволниха експресно рекетьора от ДАИ. А прокуратурата и данъчните къде са? И какъв Шенген сънува Кунева?

Служителят на ДАИ Петър Василев беше експресно уволнен, след като турски шофьор го изобличи да си иска подкуп с видео в YouTube.

Така властта се надява скандалът да се размине набързо. Бушонът изгърмя, спете спокойно деца. Да, ама не! Не можем да спим спокойно. Защото на другото видео, публикувано от същия шофьор се вижда и чува как българска гранична полицайка си иска 5 евро и пуска камиона. А ако беше пълен отзад с джихадисти?

За какъв Шенген бълнува днес Кунева след унищожителните статии в Льо Монд, че Капитан Андреево е “врата у поле”, през която минава който си плати. Сега имаме и видео за доказателство.

Но МВР мълчи. Мълчи и прокуратурата, която вече трябваше да е повдигнала обвинения. Мълчат данъчните, които трябва да проверят до девето коляно имотите, пътуванията, начинът на живот на уволнения служител от ДАИ и да установят отговарят ли те на доходите му. И не само на него, а на всички в ДАИ, в Гранична полиция, в КАТ, в Митниците. От най-големия до най-малкия. Нали щеше да има “Чисти ръце”?

Турските тираджии обаче не мълчат, а са издирили снимки от същия този Петър Василев от ДАИ на ски ваканция. Коментират как профила на дъщеря му във Facebook е пълен със снимки от луксозни воайяжи, а те плащат за всичко това в “синьо” (разбирай, банкноти по 20 евро).

Проверки обаче няма и няма да има, защото Петър Василев може да се разприказва и да завлече началниците, те пък по-големите началници и не се знае докъде ще се стигне.  А така ще се пошуми, човекът ще обжалва уволнението си и ще бъде възстановен от съда.

Ако някой журналист обаче се разприказва, ако публикува документи как Бойко Борисов-Буда и Делян Пеевски са съдружници в Булгартабак, проверката от НАП му е сигурна. Не една, а цели пет.

 

***

Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика. If you find the article interesting and useful, you can support us to continue to do independent investigative journalism.

Включете се с Данъкъ Биволъ! Support Bivol

При възможност, станете наш редовен спомоществовател с опцията Месечен Данъкъ. Това ни помага да предвиждаме бъдещи разходи и да планираме дейността си за месеци напред.

IBAN: BG27 ESPY 4004 0065 0626 02
BIC: ESPYBGS1
Титуляр/Account Holder: Bivol EOOD

При проблеми пишете на support [at] bivol [dot] bg

This post is also available in: EnglishRussianFrench

Вижте също / Read Also