Концесионерът “Юлен” се оказа свързан с “Килърите” и крадци на еврофондове

Министри и депутати бранят публично престъпни интереси
by Екип на Биволъ

Една от офшорките с дял в “Юлен” АД има управители свързани с фирма на Мила Георгиева от бандата на “Килърите”, обвинена в поръчкови убийства и рекет. Свързват ги и съмнителни финансови операции през трета фирма,  в които има данни за пране на пари. Георгиева е издирвана и от румънската прокуратура и за кражбата на 26 милиона евро от храни за бедни, осъществена със съдействието на ПИБ (виж тук).

Съдебното решение, в което изрично се посочва, че Мила Георгиева и функционери на ПИБ са съучастници в аферата.

Връзката излиза от документално разследване на Биволъ и румънските ни партньори от RISE Project за собствеността на офшорките, замесени в кражбата на 26 милиона евро, за която в Румъния вече има арестувани.

В рамките на това разследване се сдобихме и с банкови извлечения, които категорично потвърждават финансовите обвързаности между ПИБ, фирмите на Мила Георгиева – “Килъра” и фирмите зад концесионера на Банско “Юлен” АД.

Регистрираната в Британските вирджински острови “Т.А.К. сървисиз” притежава 46 422 акции в “Юлен” АД, което е 30% от капитала. “Т.А.К. сървисиз” е с управители Богдан Раду Югулеску, Николета Елена Югулеску и Евдокия Макламузи. Богдан и Николета са румънски граждани, а Макламузи е от Кипър. Собственик на “Т.А.К. сървисиз” през друга фирма е прочутият кипърски безработен Георгиус Георгиу.

tak-services-directors

Същите лица са управители на фирмата “Santa Fe Trading“, регистрирана също в Британските вирджински острови, но с кипърски собственик.

“Santa Fe Trading” е контрагент на “Zorgane Asia” Ltd. по фиктивен договор за внос на месо (виж документите в галерията).

Концесионерът “Юлен” се оказа свързан с “Килърите” и крадци на еврофондовеКонцесионерът “Юлен” се оказа свързан с “Килърите” и крадци на еврофондовеКонцесионерът “Юлен” се оказа свързан с “Килърите” и крадци на еврофондове

“Zorgane Asia” притежава 100% от “Дженезис Лаборатори”, в чийто борд на директорите е Мила Георгиева, бос на престъпната група “Килърите” и важна фигура в клана на Иван Танов – Универсалния, който е издирван от Интерпол за укриване на данъци и пране на пари.

genesis-zorgane

Мила Георгиева – Килърката е директор на Дженезис Лаборатори

Следвай парите…

“Santa Fe” и “Zorgane Asia” са свързани и през финансовите операции на трета фирма-бушон – “Брандъл Сент 2000”, която върти огромни суми без да е регистирана по ДДС.

В периода юни 2008 – октомври 2010 от левовата сметка на “Брандъл Сент 2000” в ПИБ са преведени към “Zorgane Asia” над 5 млн. лв., а от сметката в евро 3,5 млн. евро.

Същата тази фирма “Брандъл Сент 2000” през 2011 и 2012 е превела 2,44 млн. евро. към “Santa Fe Trading”.

Парите влизат по сметката на “Брандъл Сент” от вноски в кеш и като преводи от фирми, получили кредити от ПИБ и завъртяни в престъпните схеми за източване на ДДС.

Сметките на “Дженезис Лаборатори” в ПИБ очевидно също са използвани за тъмни операции, защото шефката на „Килърите“ е теглила и внасяла в тях стотици хиляди евро в кеш, на каса. На 19.07.2010 Мила Георгиева е изтеглила 300 000 евро кеш. Тези пари са преведени няколко дни по-рано от кипърска сметка на “Zorgane Asia”.

От сметката на Брандъл Сент са превеждани значителни суми и на “Balkan Holidays” в Лондон, която се управлява от жената на Цеко Минев – Радка Минева.

Следвай и заемите…

Друга връзка към престъпни схеми се проследява покрай заемите опуснати от ПИБ на фирмите “Еликс” и “Зитера“, които по информация на Mediapool се разследват от прокуратурата.

Тези заеми са цедирани и обезпечени по специална ескроу сметка на свързаната с ПИБ фирма “Ски Инженеринг“. Сметката на “Ски Инженеринг” с номер 26FINV9150…044 е захранена на 30.09.2013 с превод от Кипър за 32,956 млн евро. Преводът идва от сметката CY721160150…3720001 на офшорката Zalma Holding.

Zalma Holding също като “Т.А.К. сървисиз” се управлява от съпрузите Югулеску и е собственост на Георгиус Георгиу, който се явява краен собственик на “Юлен” АД.

Santa Fe Trading е притежавала и фирмата “Либеро” ЕАД, която се управлява от адвоката Петър Георгиев Петров.

santa-fe-libero

Същият адвокат представляваше концесионера на Банско “Юлен” АД на срещата между министри и неправителствени организации за бъдещето на ски-курорта в Банско. Адресът на офшорката, придобила “Либеро” ЕАД от “Santa Fe” съвпада с този на фирмите, които притежават мажоритарните дялове в “Юлен” АД. На този адрес МОСВ изпрати покана на техния собственик Георгиус Георгиу, който обаче не уважи срещата.

petar-petrov-yulen

Адв. Петър Петров, представител на “Юлен” АД и на “Либеро” ЕАД.

На тази среща, запис от която може да се проследи тук, четирима министри и депутати обявиха своята безапелационна подкрепа за интересите на “Юлен” АД.

Вместо да се поискат санкция за нарушенията и увреждането на национален парк “Пирин”, за които е отговорен концесионерът “Юлен”, представителите на държавата в хор защитиха абсурдната алтернатива:  150 млн.лв. обезщетение за Георгиус Георгиу или той да получи още 1000 хектара от парка.

Предишни публикации по темата:

Цеко Минев и Ивайло Мутафчиев в схема за грабеж на еврофондове ударена от румънски прокурори

ПИБ е съучаствала в ДДС схемите на Иван Танев – Универсалния

#КОЙ допуска рецидивирането на КТБ в ПИБ?#WHO Is Allowing Repeat CCB Offenses in FIB?

БНБ отказа да провери: Източва ли се ПИБ?/Bulgarian Central Bank Refused to Probe Likely Drain of Private Lender FIB

Свързани офшорки получават огромни суми от ПИБ. Замесени са банкови служители / Connected Offshore Companies Receive Huge Amounts from Bulgarian Private Lender FIB, Bank Employees Are Involved

Цеко Минев и Ивайло Мутафчиев зад Юлен, Витоша ски и кредитирани от ПИБ офшорки / Tseko Minev and Ivailo Mutafchiev behind Yulen, Vitosha Ski and Offshore Companies Credited by Private Lender FIB

Оттича ли държавна помощ в облигациите на ПИБ?Are Private Lender’s Bonds Draining State Aid?

Грък прибрал помощта от държавния бюджет за ПИБGreek National Pocketed State Budget Aid Granted to Private Lender FIB

Виж още: Големи експозиции към фигури на организираната престъпност и кредити без обезпечения

***

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук. Dear Friends, glad to see you finished reading the article.

Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика. If you find this article usefull, you can support our efforts to keep doing independent investigative reporting.

Платете Данъкъ Биволъ! / Pay Bivol Tax!

Въведете сума по избор и номера на Вашата кредитна или дебитна карта. Изберете дали да ни подкрепите еднократно или всеки месец:

Подкрепа за Биволъ

Support Bivol
Or enter your payment details below

Биволъ не записва и не съхранява номера на Вашата банкова карта. Плащанията се обработват през системата Stripe. Ако използвате Apple Pay или G-Pay и виждате съответния бутон, можете да кликнете директно на него, без да въвеждате номер на картата. Bivol is not keeping track of your card number. We relay on Stripe for card, Apple Pay and G-Pay processing.

Можете също да се включите с ЕДНОКРАТЕН ДАНЪК през PayPal или Epay/банков превод или със СМС, или да станете един от нашите редовни, МЕСЕЧНИ ДАНЪКОПЛАТЦИ Научете повече за Данъкъ Биволъ тук.

You can also support us with ONE TIME TAX through PayPal, or become one of our regular, MONTHLY TAXPAYERS .

This post is also available in: English

Вижте също / Read Also