Записки от банкенския дом

Опорна точка номер едно:

(Природата ни изпрати бедствие)

Някаква невиждана виелица ни затрупа. Ония с кедровото листо на знамето, Россия, Аляската и Антарктидчето ряпа да ядат. Тука, при нас, на Балканите, вее и вАли могъщо. Трийсе, може би четиресе сантима сняг да са били, ама като за световно. Нас снегът винаги ни изненадва, може и да сте забелязали, може и да не сте.

Опорна точка номер две:

(Вие сами сте си виновни)

Възможно е въпросните трийсе, може би четиресе сантима сняг да не са проблем в която и да е нормална държава, но у нас не е точно така. Те са повод да кажем на хората (индиректно), че са пълни идиоти и безотговорни имбецили, защото са тръгнали на път по празниците, вместо да си седят на дирниците вкъщи и да гледат тържествената заря. Така се правеше преди Десети, ние сме пазители на традициите. Пълни идиоти и безотговорни имбецили, особено, ако са имали неблагоразумието да вземат и децата си със себе си, за да видят морето, планината или баба и дядо.

Опорна точка три:

(Поданици сте, я си кротувайте!)

Винетки си били платили, магистрали с евросредства сме били построили, а повечето парички сме изпокрали, фирмите за почистване пък се избирали по „втория“ начин, не знам си какво било станало… Нещо май никой не е наясно с обстоятелствата.

Първо, какви сте вие, редови жители на територията, та да очаквате да ви създаваме комфорт, когато тръгнете за където и да било!? Второ, и това ви е много. Да, винетката ви е по-скъпа от швейцарската, но какво от това? Ние сме велика нация, били сме на три морета, синове сме на юнашко племе, не е нужно да се принизяваме до нивото на някакви си високопланински народи само защото имат проходими в зимни условия пътища.

Опорна точка четири:

(Гледайте какво ви чака без нас; ние сме в оставка)

Няма стабилност. Да, наистина, зимата се стабилизира за няколко дни, поддържа пътищата в неизправност, а температурите – минусови, но това е нищо. Ако ние с Лилиту не сме на пангара и не изричаме гръмки слова пред камерите, вие не само до еди кое си близко населено място няма да можете да стигнете; и до тоалетната няма да можете да отидете, защото ние и разновидностите ни крепим стабилността в България вече седемдесетина години.

Опорна точка пет:

(„Или ние, или потоп!“ в действие)

За протокола, да знаете, че българските политици имаме принципни различия  и достойнство, колкото и да ви се струва, че не е така. Ако например политик 1 е на власт и прави същото, което политик 2, който е бил на власт до преди година, е правил, това в никакъв случай не означава, че политик 2 не може да критикува звучно и яростно политик 1. Такова отношение винаги почива на принципни позиции. То не се базира на борбата за кокала, въпреки и отстрани да ви се струва така. Можете да питате и мен, можете да питате и Корнелия, а и всички останали „герои“ на прехода. Ние категорично ще потвърдим, че е точно така.

Опорна точка шест:

(Тука е така!)

Силно ме разочаровате с тъпотиите си. Кой ви каза, че десет години след влизането в ЕС трябва да имате поне елементарни условия да отидете някъде, без затруднения? Ако не ви изнася, заминавайте от терминала! Той винаги е почистен. След като много знаете да роптаете, прав ви път! За самолета няма заснежени участъци, обърнати ТИР-ове, които никой не отстранява десетки часове. Самолетът ще ви отведе там, където снегът се почиства, а държавата работи. Милиони избраха този път, вие за какво ни висите на главата още? Заминавайте и стига сте мрънкали, държавата е наша! На мен и на другите креатури на прехода. Или мълчете, или терминалчето! Стабилност преди всичко!

Опорна точка седем:

(Да ги поглезим малко)

Уважаеми сънародници, за много години!

Дано новата 2017-а е плодотворна за вас и да ви донесе много здраве, щастие и успехи. Строим магистрали, дъги, тангенти, метро, строим стабилност. Всичко, което строим, се руши, но ние пак го строим, защото имаме воля и целеустременост. А, и ножици, за да режем лентички.

2017-а носи нови предизвикателства пред всички нас. Вие ще тънете в преспите, а ние ще ви убеждаваме, че това е нормално. Сделката е честна.

Със здраве!      

***

Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика. If you find the article interesting and useful, you can support us to continue to do independent investigative journalism.

Включете се с Данъкъ Биволъ! Support Bivol

При възможност, станете наш редовен спомоществовател с опцията Месечен Данъкъ. Това ни помага да предвиждаме бъдещи разходи и да планираме дейността си за месеци напред.

IBAN: BG27 ESPY 4004 0065 0626 02
BIC: ESPYBGS1
Титуляр/Account Holder: Bivol EOOD

При проблеми пишете на support [at] bivol [dot] bg

Latest posts by Стоян Николов - Торлака (see all)

Вижте също / Read Also