Capture-2013-05-29-at-15.57.40

Заглавието казва почти всичко за това, което днес имаме като правителство. След Буда премиер и вифаджия милиционер, който 4 години ни облъчваше от всички телевизии с фрази като предишната, езиковед за министър на спорта звучи като отмъщение на научната общност. Уви не е това.

Вчера Биволъ предупреди. В това безпринципно правителство е заложен сифон за източване на огромен обществен ресурс – български и европейски. Никому ненужното министерство на инвестиционното проектиране е сценарий, разработен от ДПС, за да насочи към своите обръчи от фирми всички европроекти, вкл. и водните цикли, които сега са под шапката на МОСВ. Става въпрос за най-значителните средства от еврофондовете. Това министерство е било наложено ултимативно на Станишев от ДПС, като залогът е подкрепата на партията за правителството „Орешарски“.

Това, което кукловодите не подозират е, че централизирането на кражбите в една структура ги прави по-лесни за наблюдаване и предотвратяване. Чакаме ги, прочее, корупционерите на гюме. И настояваме към това ново министерство, както и към всички министерства да заработи Обществен съвет, който да се свиква и да работи по правилник, а заседанията да се излъчват на живо в интернет.

Извинения, че това ще струва пари не се приемат. Закриването на паразитния и безмислен БОРКОР ще осигури средствата за обществените съвети, които са може би най-смисленото нещо останало от яловата ни „революционна“ пролет.

***

Радваме се, че стигнахте дотук. Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика.

Платете Данъкъ Биволъ!

Можете да се включите с PayPal, банкова карта (Visa или Master Card), Epay.bg, в брой през EasyPay, през банкомат с B-Pay или с банков трансфер. Приемаме и криптовалутен данъкъ в биткойн или друга криптовалута.